Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
15°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
15°C

Antal Zsuzsa és a Fisher's Company: Falak között

2008. április 11. 14:25
Antal Zsuzsa és a Charles Fisher féle formáció már készül az első album kiadására, melyet nem csak magyar hanem angol nyelven is elkészítenek. A CD-t egy koncert turné is megelőzi; Veszprémben április 23-án este 7 órakkor lépnek színpadra a VMK-ban. A csapat lassan kezdi megtalálni végleges tagjait, az elmúlt másfél évben több neves, zeneakadémiát végzett művész is megfordult már közöttük, így alaklt ki a vegyes hangzás, aminek köszönhetően bátran mondhatjuk: egy új műfaj van születőben. A formáció tagjai egytől-egyik zeneművészek, s épp úgy jól érzik magukat magukat a klasszikus zene mint a jazz világában. Ma már szinte csak saját zenét játszanak. A dalokat Charles Fisher komponálja, a szövegeket Antal Zsuzsa írja. A fiatal énekesnőtől nem idegen a tollforgatás. Bölcsészkaron szerzett diplomát, veseket és prózát is ír. Már készülőben van első regénye is. Bajban lennék, ha meg kellene határozni azt a zenei műfajt, melyet a Fisher's company játszik. Egyfelől dallamvilágában érződik az északról felénk beáramló goth zenei hatás, amit klasszikuszenei és népzenei elemekkel ötvöznek. Így lesz muzsikájuk rendkivül egyedi, nem hétköznapi. A szövegezés rendkívül lírai, magas szintű verstani formákkal, néha megríkatja az embert, de egyben fel is emeli. A készlő albumnak a Falak között címet adták az alkotók, mivel a dalok a bennünk zajló érzelmeket, ellentmondásokat, a világban élő és mégis önmagába bezárt gondolatait szólaltatják meg.


A Veszprémhez, Pápához és Tatához is kötődő együttes fénylő üstökösként jelent meg a zene egén. Eddigi rövid, másfél éves pályafutásuk során mégis számtalan jelentős eseményen zenéltek már. Múlt nyáron ott voltak Kapolcson, a Művészetek Völgyében, majd bravúros sikert arattak az Eurovíziós dalvesztivál döntőjében is.


Füssy Angéla
további cikkek
Japán-magyar talajgyakorlatok Japán-magyar talajgyakorlatok Négy művész – két magyar és két japán – kerámiáiból nyílt kiállítás csütörtökön a Dubniczay-palota tetőterében. A kiállított darabokat a munkafolyamat teszi még izgalmasabbá. tegnap 22:15 Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Félidőhöz érkezett Magyarország legnagyobb műemlék-felújítási projektje, a veszprémi várnegyed megújítása. A Gizella Napokon egy friss kiadványokat felsorakoztató beszélgetésen mutatták be az Ősienk hite című fotóalbumot, amely az eddig elvégzett munkát dokumentálja rendkívül színesen, fotókkal illusztrálva. tegnap 14:40 Az igazi kincs Isten és Krisztus ismerete Az igazi kincs Isten és Krisztus ismerete Gizella királyné példája mutatja meg nekünk, mit jelent mindent odaadni Krisztusért és boldogságra lelni a szolgálatban – hangsúlyozta Dr. Udvardy György veszprémi érsek a Gizella Napok ünnepségsorozat nyitó szentmiséjén. 2024. május 15. 10:33 Díjeső hullott a Kabóca Bábszínházra és alkotóira a kaposvári nemzetközi színházi fesztiválon Díjeső hullott a Kabóca Bábszínházra és alkotóira a kaposvári nemzetközi színházi fesztiválon Óriási érdeklődés mellett, nagy sikerrel zajlott május 6-10. között a XI. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé, ahol 25 előadás, valamint változatos szakmai- és kísérőprogramok közül válogathatott a közönség. 2024. május 13. 8:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.