Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

VehíRandevú: első nap / Érdekes témák, érdekes emberek, kötetlen formában

2008. július 27. 13:43
A tegnapi napon Márta István Völgy-igazgató, Fábry Szabolcs, a Völgytornác polgármestere és Litkai Gergely, a Dumaszínház főszerkesztője volt a vendégünk. Szóba került a fesztivál jelene és jövője, Nagyvázsony szerepvállalása és természetesen -kötetlen, jó hangulatú beszélgetéshez illően- személyes történetek.
Nagyvázsonyban, a kisiskola udvarán felállított sátrunkban minden este hattól hétig beszélgetésre hívjük Önöket! Veszprém város, a Völgy és megyénk ismert személyiségeit ültetjük egy asztalhoz, napról-napra más témában. Tegnap a kultúra volt terítéken, és ennek kapcsán szóba jött, mi lesz a térségben jövőre. Márta István elárulta, hogy októberben már szeretne egy kész tervezetet bemutatni a jövő évre vonatkozóan. Hosszabb programsorozatban gondolkodunk, mint eddig, szeretnénk ha településeink több hónapon át folyamatosan vonzanák a vendégeket - mondta - Tematikus hetekben gondolkodunk, melyekben a gasztronómia, a színház és más művészetek telepednének meg hét-hét napra a Völgyben. Természetesen nem olyan sűrűségben, mint az eddig megszokott tíz napban, mely továbbra is a rendezvénysorozat magja lenne. Persze minden képlékeny, ahogy most sem tudtuk az utolsó pillanatig, hogy pontosan mi lesz idén, de ősszel teljes elképzelésekkel rendelkezünk 2009-ről - fejtette ki a terveket.

Fábry Szabolcs hozzátette, hogy a kultúrában érdemes hinni, és biztos benne, hogy a tervek valóra válnak. Bár több település visszamondta az idén a részvételét, Nagyvázsony elkötelezett a Völgy mellett. Tegnap ugyan több látogató volt, mint a mai napon, de jövő héten már jobban látjuk, mi a helyzet az idén - válaszolt az eddigi két napból levonható tanulságokat firtató kérdésünkre - A színpad környékén egy-egy előadás előtt alig voltak, az első percekben azonban jelentősen megnőtt a létszám.

Litkai Gergely, a Dumaszínház főszerkesztője elárulta, hogy Völgylátogatásaik többsége eddig anyagi kudarc volt, de véleményük szerint szükség van a fesztiválra. A beszélgetés során elmondott történeteivel bizonyította, hogy végtelen azon képtelennek tűnő -de valóságból merített- történetek sora, melyet a stand-up comedy műfajában érdemes átadni a közönségnek.

Stábunk a beszélgetés után Kapolcsra is ellátogatott és állíthatjuk, a Völgy él és virul, a Csiga pedig örömmel várja a látogatókat.

Ma este a vallás és turizmus lesz a témánk, többek között Debreczenyi János, Veszprém polgármestere és Suchman Tamás, országgyűlési képviselő lesz a vendégünk.

vehir.hu
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. tegnap 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. 2024. április 18. 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. 2024. április 18. 1:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.