Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ünnepi Játékok 5 / 5 nap, 5 műfaj, helikopter nélkül

2008. július 23. 10:12
Herbie Hancock busszal jön, Almádiban alszik, és két esőnapot hoz magával. Meghalljuk, hogy szól Beethoven és a dzsessz az Arénában. Készítsük füleinket!
Hancock eredetileg az európai koncertkörútra bérelt privát repülőgéppel érkezett volna, de végül turnébuszra váltott. Hallottam, hogy néhányan úgy tudják, helikopterrel száll le Veszprémben, de ez nem tudom, hogy terjedt el – mondta Mészáros Zoltán, fesztiváligazgató – Egyébként bevett amerikai megoldás az ilyen turnékon külön repülőgéppel utaztatni az embereket, így nem függ a stáb a menetrend szerinti közlekedéstől, és olcsóbb, egyszerűbb is.

A jegyárakról az igazgató is azt gondolja, hogy messze meghaladják a legtöbb veszprémi lehetőségeit, de az ilyen szintű produkciók csak európai szintű bevételből finanszírozhatók.
A legdrágább jegy 16900, a legolcsóbb 4900 forint. Természetesen programtól és ülőhelytől függően. A nézőtér felosztása, a jegyárak és minden szükséges információ megtalálható a fesztivál honlapján.

- Ahhoz, hogy fele ennyibe kerüljenek a jegyek, elő kellett volna teremtenünk még körülbelül 15 millió forintot – folytatta az igazgató - Az elmúlt 2-3 év országos gazdasági problémái az Ünnepi Játékokra is hatással voltak, folyamatosan emelnünk kellett a belépők árát, de emellett az is bebizonyosodott, hogy tényleg a nagy nevek vonzzák a közönséget: a Herbie Hancock koncertre fogyott el elővételben a legtöbb jegy. A klasszikus zenei koncerteket a legnehezebb eladni, de tudatosan vállaltuk, hogy amit meghirdetünk az egyes napokra, csupán egyes rétegek igényeit célozza meg, rétegzene.

A Nemzeti Filharmonikusok és a Grammy-díjas fekete zenész koncertje már biztosan az Arénában lesz.
- Bevallom, rosszabb adottságokra számítottam az új sportcsarnok részéről, de tanulságos lesz ezeket a különböző zenéket ebben a közegben megtapasztalni. A hangtechnika és a lehetőségek megfelelőek. Speciális függönyökkel csökkentjük a visszhangot az alkalomra egyébként is megfelezett belső térben. Az emelkedő nézőtérnek köszönhetően biztosan látni fog mindenki mindent – tette hozzá Mészáros Zoltán.

Tehát a következő napokban a Kocsis Zoltán vezényelte Nemzeti Filharmonikusok, Herbie Hancock, Ramon Vargas és Miklósa Erika, a Take6 acapella együttes, Toto, Bona és Lokua lesz többek között városunk és a fesztivál vendége. Aki teheti legyen ott mindegyiken és hívjon meg másokat is.
vehir.hu
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.