Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 9. Gergely
Veszprém
19°C
2024. május 9. Gergely
Veszprém
19°C

Változatlan célokkal

2011. augusztus 31. 17:09
Mocsai Lajos szerint a felkészülési mérkőzéseken a kísérletezésé volt a főszerep. Dr. Magyarády Péter úgy véli, a nagyarányú vereségekkel pszichikai előnyt adtunk a riválisoknak.

Szerda délben tartotta idénynyitó sajtótájékoztatóját az MKB Veszprém KC az arénában, ahol a felkészülési időszak értékelése mellett az előttünk álló idényre kitűzött célokról is beszélt a klub vezetése.

A grémiumot dr. Magyarády Péter képviselte, aki mindjárt a program elején leszögezte: nincs összefüggés a 2011/12-es idény elvárásai, s az elmúlt három hét történései között. Az együttes célja tehát továbbra is a magyar bajnoki cím és kupagyőzelem megvédése, Bajnokok Ligájában pedig a nyolcba kerülés.


dr. Magyarády Péter

Az MKB VKC ügyvivő menedzsere szerint játékerőben nincs lényeges különbség a tavalyi és az idei keret között. Úgy véli azonban, hogy, a jelenlegi játékosállományban egyelőre nincs olyan kézilabdázó, aki Perichez vagy Eklemovicshoz hasonló vezére tudna lenni a gárdának. A sportvezető ugyanakkor nagy reményeket lát az új játékosokban.

Alilovic nagyon jó kapus lesz, ha feláll a védelem előtte, de Schuch és Ilyés is komoly erősítést jelent. A védekezésen rengeteget kell csiszolni. Ezt a munkát Mocsai Lajos el is fogja végezni, s a sportforma is rendben lesz a BL-rajtra – hangsúlyozta a sportvezető, aki szerint a BL csoportbeli ellenfelek ellen elszenvedett nagyarányú vereségekkel (a Berlin ellen 11, a Löwen ellen 15 találattal maradtak alul) pszichikai előnyt adtunk a riválisoknak.

– Nem a vereségek tényével van baj, hanem azok arányával, amelyeket sok apró körülmény összhatása eredményezte. Össze kell gyűjtenünk a kiváltó okokat, s azokon változtatnunk kell – fogalmazott Magyarády, aki példaként említette, hogy a klubvezetés és a játékosok közötti kommunikációt direktebbé kívánják tenni.


Mocsai Lajos

Mocsai Lajos rámutatott, hogy az elmúlt időszakban több nagy ellenfél is igen hullámzó teljesítményt nyújtott, majd részletesen beszámolt a történtekről.

– A felkészülés nehezebb útját választottuk, amely háromszor háromhetes periódusokból ál. Ennek első időszakban a fizikai és a stratégiai munka aránya 70-30, a másodikban 50-50, a harmadikban pedig 30-70%. Az alapozó munka során a sportforma nagyon kiszámíthatatlan, annak áldásos hatása később fog jelentkezni – emelte ki az MKB VKC vezetőedzője, aki arra is figyelmeztetett, hogy az utolsó terminust csak a mai napon kezdi a társaság.

A vezetőedző emlékeztetett: az elmúlt időszakban tizenkét mérkőzést játszott az alakulat, amely rengeteg utazással járt, s eközben az erősítéssel, futómunkával sem maradtak adósak, így a játékosok határterheléshez jutottak.

– Nem kellemesek, de nem is meglepőek ezek az eredmények, amelyekből messze menő következtetéseket nem szabad levonni, hiszen a felkészülési találkozóknak nincs akkora jelentősége, mint a tétmérkőzéseknek. A sportforma kialakítása a következő három hét fő feladata, azt a Csurgó elleni bajnokira időzítjük.

A férfi válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy az edzőmeccsek során lehetősége nyílt a kísérletezésre is. Ennek tapasztalataként megjegyezte, hogy az egycserés játék nem minden esetben hozta meg a várt eredményt, ezért időnként két személyt kellet cserélnie védekezés és támadás között. Emellett a stáb próbálkozott a három nagylövős játék formáival is.


Iváncsik Gergő

Iváncsik Gergő számára új kihívás és nagy megtiszteltetés a csapatkapitányi poszt. A világválogatott balszélső szerint azért „zuhant meg” a társaság az elmúlt időszakban, mert az edzőmeccseken nem tudtuk megvalósítani az edzésen gyakoroltakat. – Nem úgy jöttek ki a dolgok, ahogy szerettük volna. Nem találtuk a közös hangot, apró tanácstalanság volt a csapatban. A két nagyarányú vereség volt „a hab a tortán”, ekkora különbség azonban nincs egyik csapat között sem – húzta alá a válogatott sportoló.

A gárda újoncai közül a veszprémi nevelésű Schuch Timuzsin jelent meg az eseményen, aki elmondta, hogy Veszprémben sokkal profibb körülmények fogadták, mint előző állomáshelyén a Constantában, ám egyúttal az elvárások is nagyobbak. – Jó úton haladunk, de időre van szükségünk az összecsiszolódáshoz. A kettes védőkkel jobban össze kell szokunk, s akkor sokkal jobb lesz a védekezés.


Schuch Timuzsin

A bakonyiak pénteken (18:30) a Pécs ellen kezdik a honi pontvadászatot az arénában.

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Dr. Csík Zoltán: Nem szólok bele sportszakmai dolgokba! Telekom Veszprém Dr. Csík Zoltán: Nem szólok bele sportszakmai dolgokba! Dr. Csík Zoltán vezérigazgató a Vehírnek csütörtökön adott exkluzív videóinterjújában elmondta, az idény végéig biztosan az Ilics, Gulyás páros irányítja a Telekom Veszprém együttesét. Elmondta, hogy Sevinger Zsolt tizenöt év után távozott a klubot működtető gazdasági társaság cégvezetői posztjáról. Ugyancsak elhangzott, hogy a sportegyesülethez került a Veszprém Aréna vagyonkezelési joga. ma 17:55 Sterbik Árpád elhagyhatta a kórházat, hosszú rehabilitáció vár rá Telekom Veszprém Sterbik Árpád elhagyhatta a kórházat, hosszú rehabilitáció vár rá A Telekom Veszprém csütörtökön hivatalos Facebook-oldalán számolt be Sterbik Árpád állapotáról. A bejegyzés szerint a sikeres műtéti beavatkozásnak köszönhetően a kézilabdacsapat kapusedzője elhagyhatta a kórházat, ugyanakkor hosszabb rehabilitáció és szigorú pihenés vár rá. ma 12:31 Férfi kézilabda vb-selejtező: Litvánia ellen kezdődik az olimpiai felkészülés férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda vb-selejtező: Litvánia ellen kezdődik az olimpiai felkészülés A magyar férfi kézilabda-válogatott csütörtökön és vasárnap Litvániával játszik a jövő évi világbajnokság selejtezőjében, amely egyben az olimpiai felkészülés "nulladik" állomása. tegnap 9:06 Kézilabda BL: az Esbjerggel játszik a Győr a női elődöntőben női kézilabda BL Kézilabda BL: az Esbjerggel játszik a Győr a női elődöntőben A Győri Audi ETO KC a dán Team Esbjerggel találkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében. 2024. május 7. 22:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.