Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
13°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
13°C

Női kézi: külföldi kapitánya is jöhet

2011. június 27. 17:19 // Forrás: MTI
Az MKSZ újonnan megválasztott elnöke, Vetési Iván a megüresedett szövetségi kapitányi poszt mellett Nagy László ügyéről is beszélt.

Akár külföldi szakembert is kinevezhetnek a női kézilabda-válogatottnál, ahol Mátéfi Eszter lemondása után üresedett meg a szövetségi kapitányi poszt - erről Vetési Iván, a hazai szövetség pénteken megválasztott elnöke beszélt.

"A női szövetségi kapitány személyéről augusztus végén, szeptember elején kell döntést hozni, hiszen októberben már tétmérkőzést játszik a válogatott. Azt gondolom, lehet szó külföldi szakemberről is, de nem feltétlenül szeretnék azt. – fogalmazott Vetési a Digisport hétfő reggeli műsorában. - Először is meg kell nézni, hogy kik jöhetnek szóba, kik azok, akik szakmailag megütik azt a szintet, amit elvárunk egy szövetségi kapitánytól. Nekünk azt a jelöltet kell kiválasztani, aki garanciát jelenthet arra, hogy a válogatott minél előbb visszakerül a világ élvonalába. A legfontosabb természetesen a hazai, 2014-es Európa-bajnokságon való szereplés lesz, de jó lenne már a 2012-es Eb-n is a legjobbak közé tartozni."

Az elnök hozzátette: szeretnének olyan feltételeket teremteni, hogy ne anyagi kérdés legyen a poszt betöltése. "Ne az legyen, hogy az illető klubedző és a klubjában kap fizetést, és a válogatott irányítását kiegészítő tiszteletdíjért vállalja el." - hangsúlyozta.

A beszélgetés során szóba került Nagy László is:
"A nemzeti válogatottban a legjobbak játszanak, Nagy László az egyik, ha nem a legjobb jobb kettes játékos ma Magyarországon, illetve a világon. Meg kell őt újra keresni, de csak akkor, ha van értelme" - mondta.

A Barcelona átlövője hosszas huzavona után februárban közölte, hogy a jövőben nem kíván a magyar férfi kézilabda-válogatottban szerepelni.

vehir.hu
további cikkek
Férfi kézilabda vb-selejtező: Litvánia ellen kezdődik az olimpiai felkészülés férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda vb-selejtező: Litvánia ellen kezdődik az olimpiai felkészülés A magyar férfi kézilabda-válogatott csütörtökön és vasárnap Litvániával játszik a jövő évi világbajnokság selejtezőjében, amely egyben az olimpiai felkészülés "nulladik" állomása. ma 9:06 Kézilabda BL: az Esbjerggel játszik a Győr a női elődöntőben női kézilabda BL Kézilabda BL: az Esbjerggel játszik a Győr a női elődöntőben A Győri Audi ETO KC a dán Team Esbjerggel találkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében. tegnap 22:09 A minőségi játékoskeret mellé minőségi edzőket szeretnének a szurkolók Telekom Veszprém A minőségi játékoskeret mellé minőségi edzőket szeretnének a szurkolók A Veszprémi Szurkolói Egyesület felhívására több százan gyűltek össze kedd este az aréna előtti téren. A végig békés hangulatú eseményen Gyurákovics István vezérszurkoló és Pardi Károly korábbi játékos is kritikát fogalmazott a Telekom Veszprém edzői párosának és dr. Csík Zoltán vezérigazgató munkájával szemben. tegnap 20:41 „Sosem nyerjük meg a BL-t!” Erről jut eszembe… „Sosem nyerjük meg a BL-t!” Kedvenc férfi kézilabdacsapatuk kudarca mély apátiába sodorta a Telekom Veszprém szurkolóit. Idén titkon Bajnokok Ligája-győzelmet vártak a drukkerek, ehhez képest óriási csalódásként élték meg, hogy a világválogatottal felérő együttes a Final4-ba sem tudott eljutni – sorozatban immár másodszor. tegnap 6:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.