Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Mátéfi Eszter lemondott

2011. június 13. 11:03 // Forrás: MTI
Lemondott tisztéről Mátéfi Eszter, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakvezető döntését közleményben jelentette be vasárnap azt követően, hogy az általa irányított nemzeti együttes a vb-selejtezős párharcban az idegenbeli kétgólos vereség után a szombat esti győri visszavágón is kikapott a németektől, méghozzá 27-22-re, minek következtében a magyar válogatott nélkül rendezik a következő két világversenyt, a decemberi brazíliai vb-t és a jövő évi londoni olimpiát egyaránt.

„A Németországgal szemben sikertelenül megvívott világbajnoki selejtező miatt, a mai nappal, 2011. június 12-ével a szövetségi kapitányi tisztségről lemondok - írta Mátéfi a Magyar Kézilabda Szövetséget hivatalosan tájékoztató és az MKSZ honlapján megjelent levelében. - A kudarcból rám eső felelősséget természetesen vállalom, nagyon sajnálom, hogy így alakult. Mindenkinek köszönöm, aki segítette a munkánkat, egyúttal sikereket kívánok utódomnak, a női válogatottnak és a magyar kézilabdázásnak.”

Mátéfi Esztert a szövetségi kapitányi posztra 2009. július 22-én nevezték ki. Megbízatása 2012. augusztus 31-ig szólt ugyan, de minden évben – így most is – július 1. és 15. között jogkövetkezmények nélkül akár a szövetség, akár Mátéfi felbonthatta azt. A játékosként olimpiai bronzérmes (1996, Atlanta) trénert az elmúlt időszakban megerősítették posztján, jóllehet a tavalyi Eb nem sikerült jól (10. lett a csapat), ráadásul a felkészülés sem volt zavartalan. Áprilisi hír szerint Mocsai Lajost, a férfiak szövetség kapitányát néhány - meg nem nevezett - női játékos felkérte, vegye át a női válogatott irányítását, majd a vb-selejtező előtti Batta Kupán utolsó lett az együttes, ami szintén nem tett jót sem az önbizalomnak, sem a csapategységnek, miközben a németek - akiknél kapitányt váltottak - egyre jobb eredményeket produkáltak.

Az biztos, hogy a magyar nők a 2014-es Eb-n ott lesznek, lévén a horvátokkal közösen rendezik meg ezt a tornát. A válogatott legközelebb októberben vív tétmérkőzést, amikor is megkezdi a 2012-es hollandiai Európa-bajnokság selejtezősorozatát. A riválisok között van a most vele szemben vb-továbbjutó német együttes, valamint a fehérorosz és az azeri alakulat is. A kvartettből az első két helyezett jut ki a kontinensviadalra.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.