Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Kevesebb pozitív élmény

2011. június 7. 16:09
Szubjektív szempontomból ez az év semlegesebb, érzelmileg kevésbé befolyásoló volt, mint a korábbiak – véli Magyarády Péter.

– Milyennek értékeli az MKB Veszprém KC elmúlt szezonját?

– Minden évben elvárás a magyar bajnokság, Magyar Kupa győzelem és a Bajnokok Ligája legjobb nyolc közé kerülés. Az első kettő elvesztését bármilyen körülmények között csalódásnak élem meg. Utóbbinál más a helyzet, ugyanis létezik 6-7 apró különbségekkel bíró csapat Európában, akik között a végső kimenetel többek között a szerencsén, a pillanatnyi formán is múlik, és a sérülésektől is függ. Ebben a felállásban az idei sorsolásra nyugodtan mondhatjuk, hogy balszerencsénk volt, ennek ellenére úgy látom, megfoghattuk volna a Barcelonát. A meccs tanulsága, hogy a csapat teljesítménye akkor lesz igazán jó, ha sikerül a mérkőzések utolsó harmadát is jól teljesíteni, de ez nem erőnléti kérdés, inkább koncentrációs probléma.

– Végül nem sikerült bejutni a legjobb nyolc közé a BL-ben.

– Rég volt erre példa, bár abban az évben egy KEK-győzelemmel kárpótoltuk magunkat. Csalódott voltam a mérkőzést követően, a kiesés miatt nem lehetek elégedett az idei évvel.

– Milyen fejlődési lehetőségek állnak a klub előtt?

– Alapvető probléma a pénzügyi háttér. A klub költségvetése körülbelül harmada az igazán nagy csapatokéhoz képest. Legalább ilyen fontosnak tartom, hogy több energia jusson a szakmai kérdésekre. Nálunk a tényleges klubvezetői tevékenység 70-90 százaléka a pénzszerzésre megy el, a többi marad a szakmai munkára. Nagy előrelépés lehet, ha ezen tudunk változtatni. Javíthatunk a játékos kihasználáson, ha egy 15-16 fős keretet jól használunk, nem lehet hátrányunk egy hosszabb kispaddal szemben. Ismét előtérbe kell kerülnie a 2-4 éves szerződéseknek, a fiatal tehetségek hosszú távú leigazolásának, vagyis csapatépítésben kell gondolkodni. A játékosok általában nyitottak erre, kötődnek a klubhoz. Ehhez kapcsolódóan nagyon fontos lenne egy – a focinál meglévő – nemzetközi szabály bevezetése, miszerint csak a klubbal lehet tárgyalni játékosvásárlás esetén.

– Mit jelent a klub életében a Telekom támogatása?

– Értékét tekintve jelentős összegű szponzori szerződést kötöttünk. A cég egyébként kivonult a csapatsportok támogatásából, egyedül minket tartottak meg. Mindig nagyon fontosak voltak a tradíciók. Az az igazán jó támogató, aki érzelmileg is kötődik a klubhoz.

– Új pozíciót tölt be a klub életében. Mi a jelenlegi feladata?

– 2009 végén jeleztem, hogy nem szeretném folytatni a gazdasági és operatív elnöki tevékenységemet, főként azért, mert az elnevezésnek és a valós munkának nem sok köze volt egymáshoz. Végül úgy döntöttünk, hogy azokat a területeket, amit szeretnék fajsúlyosabban előrehozni, gesztorként, az adott feladatra figyelő menedzserként irányítom. Ilyen terület a reklám és a marketing, amiben rengeteg tartalékot látok. A klub kommunikációja jelenleg messze elmarad attól a szinttől, ami az eredményessége szerint méltó lenne. Szükség van egy belső szervezetfejlesztésre, ami követi a klub növekedését. Sokkal gyakrabban ülésező, hatékonyabb elnökség szükséges, ami betölti a valódi irányító szerepet. A nemzetközi kapcsolatok erősítésével is foglalkozom majd.
Ezzel párhuzamosan szeretnék kicsit jobban kimaradni az operatív napi munkából.

– Mi volt a legpozitívabb élménye az elmúlt szezonban?

– Nem tudnék most ilyet mondani. Szubjektív szempontomból ez az év semlegesebb, érzelmileg kevésbé befolyásoló volt, mint a korábbiak. A Periccsel kapcsolatos kényszerű döntés meghozatalát azonban az év negatív élményei közé sorolom.

Cseh Zoltán
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.