Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
12°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
12°C

Neves szakemberrel erősített a Füred

2011. május 23. 19:06 // Forrás: dr. Király G. István
A Balatonfüredi KSE elnöke hétfői sajtótájékoztatóján bemutatta az egyesület új utánpótlás vezetőjét, György Lászlót.

A 43 esztendős szakember játékosként a 1997/98-as szezonig a Dunaferrt erősítette, majd még hét szezont töltött Kiskőrösön, Győrött és Fehérváron. Utolsó három fehérvári évében már a Dunaferr utánpótlás technikai vezetőjeként dolgozott és elkezdte edzői munkáját is a fiataloknál, majd Imre Vilmos segítőjeként a felnőttek kispadjára is leült.

Neve elválaszthatatlan a Dunaferrben folyó kiemelkedő színvonalú utánpótlás neveléstől. Az idei szezonban, amikor már szinte csak az ő tanítványai alkották az anyagi nehézségekkel küzdő klub első csapatának a keretét, gyakorlatilag ő vezette az együttest, bár hivatalosan csak tavasszal vette is át a karmesteri pálcát.

Dunaújvárosi munkája mellett az ifjúsági válogatottnál Sótonyi László segítője. Ez a nagyszerű munkakapcsolat most Balatonfüreden is folytatódik. György László ugyanis megegyezett a füredi klubbal, hogy a következő szezontól átveszi a balatoni utánpótlás irányítását és a felnőtt csapatnál is segíti Sótonyi László munkáját.

Az érkező trénertől a fürediek nem egyszerűen csak a junior és ifjúsági csapatok irányítását várják, hanem az egyesületnél folyó teljes utánpótlás nevelés megújítását, a füredi oktatási intézményekre támaszkodó kiterjedt szakmai munkát, a sikeres dunaújvárosi modell füredi adaptálását. Az utánpótlás nevelésben elsőszámú segítője Zubjuk Igor lesz.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.