Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Fellebbez a VRC!

2011. május 12. 20:00
Az elnök szerint meghal a veszprémi férfi röplabda, amennyiben életben marad a Magyar Röplabda Szövetség súlyos szankciója.

Mint arról kedd este beszámoltunk, a honi legmagasabb osztályban szereplő veszprémi férfi röplabdacsapat serdülő alakulata hiányzói miatt nem vett részt az országos bajnokság hétvégi fináléjában. Az MRSZ versenybizottsága ezért a versenykiírás értelmében kizárta a klubot az élvonalból, amely a rendkívül súlyos döntés szerint csak az NB II-ben indulhat a 2011/12-es kiírásban.

A bakonyi egyesület elnöksége a szerda esti ülést követően úgy döntött, hogy fellebbez a határozattal szemben.

– A szükséges információk begyűjtését és a különböző egyeztetéseket követően úgy döntöttük, hogy ma éjszaka vagy holnap délelőtt elküldjük a fellebbezésünket a szövetség felé, s meg is indokoljuk azt – nyilatkozott portálunknak Jánosik Gergely egyesületi elnök.


Jánosik Gergely

– Azt kérjük a szövetségtől, hogy ne sújtson bennünket ilyen súlyos szankcióval. Elismerjük a hiányosságot, a kirótt bírságot is kifizetjük, de kérjük őket, hogy a csapatot ne száműzzék az NB II-be. Biztosak vagyunk benne, hogy amennyiben ez bekövetkezne, abban a pillanatban meghalna Veszprémben a férfi röplabda.

– A fellebbezés benyújtása egyet jelent azzal, hogy bíznak a kedvező döntésben?
– Így van. Egyrészt nem szerettük volna kihagyni ezt a lehetőséget, másrészt pedig bízunk abban, hogy az általunk felsorakoztatott érvek elegendőek lehetnek ahhoz, hogy a szövetség ne csak a versenykiírás értelmében járjon el, hanem vis major helyzetnek tekintse a helyzetet, s felülbírálja versenybizottság döntését.

– Ön szerint mi az eset legfontosabb tanulsága?
– A jövőben konkrétan meg kell határoznunk a feladatokat, hatásköröket és felelősségeket. Ez mindenkire vonatkozik a takarítótól kezdve a legfelső elnökségi tagig, beleértve természetesen a játékosokat és edzőket is. Be kell látnunk, hogy a jelenlegi szervezeti felépítés nem működik megfelelően. Ami pedig a legfontosabb, hogy mindenkinek az egyesület érdekeit kell szem előtt tartani.

A szövetség elnöksége jövő hét szerdán ül össze. Ekkor dől el, hogy az illetékesek elfogadják a veszprémiek fellebbezését, avagy biztosan száműzik a csapatot az Extraligából.

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.