Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rekordot döntöttek a gitárosok / A világ leghosszabb koncertje Balatonfüreden

2008. június 30. 20:29
216 órán át szólt a zene Balatonfüreden a Tagore sétány végében álló Kisfaludy színpadon. A tavalyi 192 órás Guiness rekordot, melyet szintén Füreden állítottak fel, lehagytak a kanadaiak. Ők 200 órát teljesítettek, erre 16 órát húztak rá a mieink. Így újra nálunk a rekord!

A zenélést június 21-én 15 órakor a rézfúvósok kezdték a Gitár Fesztiválon.  Tíz napon át megállás nélkül tartottak a koncertek, ami a technikusokat is komoly feladat elé állította. Legfeljebb 5 percük volt koncertek között az átállásra. A tavalyi évhez képest annyi volt a változás, hogy idén már nem csak a pengetők léphettek színpadra. Így fanfárként a nagyközönség ütemes tapsa mellett rézfúvosok indították útjára a rekordot - a Sforzator és a BrassCom együttes -, de fellépett már 40 tagú jazzénekkar, sőt afrikai dobosok is. 10 nap alatt ezer fellépő közel 350 produkcióját láthatták az érdeklődők. A közel 100 klasszikus gitáros mellett a jazz, a latin, a világzene, a flamenco, a könnyűzene és a rock képviselői adták a fesztivál gerincét.


Amikor még a 42. óránál sem tartottunk


Füssy Angéla
további cikkek
Egy felnagyított házibuli és front, meg az ember esete a Gyárkert első hétvégéjén Egy felnagyított házibuli és front, meg az ember esete a Gyárkert első hétvégéjén Rendezzük el szépen polcokra azokat az élményeket, amiket a Gyárkert 2024-es nyitóhétvégéjén kaptunk! ma 16:23 Hetedik alkalommal égett a Juhannus máglya Veszprémben kultúra Hetedik alkalommal égett a Juhannus máglya Veszprémben A Múzeumok Éjszakájával egybekötött Juhannus-napi eseményen a fáklyás-felvonulás után gyújtották meg a Juhannus máglyát szombat este, melyet a VEMAFI (Veszprémi Magyar-Finn Egyesület) szervezett, akik sok-sok évtizedes hagyománnyal vannak jelen Veszprém város életében és öregbítik ezt a csodálatos hagyományt évről évre. ma 11:37 Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban kultúra Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban A Múzeumok Éjszakája keretében nyitották meg Györgydeák György műveiből álló kiállítást, melynek a Kabóca Bábszínház új, Deák Ferenc utcai épülete ad otthont. tegnap 15:17 Egry József nyomában kultúra Egry József nyomában A Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatot Veszprémben a Laczkó Dezső Múzeum nyitotta meg Csend és fény című kiállításával: a mester, Egry József után tanítványára, közeli barátjára, Szalai Zoltán festőművészre és művésztanárra szeretnék irányítani a figyelmet a június 22-én nyíló életmű-kiállítással. 2024. június 22. 21:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.