Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
16°C
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
16°C

A szív diadala

2011. május 6. 20:07
A Veszprém Mehlmann és a búcsúzó Veszeli vezetésével három góllal legyőzte a Békéscsabát a női kézilabda élvonalban.

Idénybeli utolsó hazai mérkőzésén a remek formában lévő Békéscsabát fogadta a sérült Lengyelt és Emberovicsot nélkülöző Veszprém Barabás KC az Arénában.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

Emelkedett hangulat köszöntött be a kezdő sípszó előtt, amikor az együttes két visszavonuló játékosától, Veszelitől és Koszorústól virágcsokorral búcsúzott a csapatkapitány, Koroknai és Gerstmár.

Szemlátomást nagy bizonyítási vágytól fűtve vetette bele magát a küzdelembe a Veszprém, amely Farkas vezetésével 3:0-s villámrajtot vett. Érdekesség, hogy a vendégek vezetőedzője, Bohus Beáta már a 3. minutumban kapuscserére szánta el magát. A mienk 5:2-ig tudták őrizni a gyorsan kicsikart előnyüket, a „lila-fehérek” azonban gólerős légiósaik, a szerb Glusica és az ukrán Nyikolajenko „sistergős” átlövéseivel egyetlen gólra feljöttek (12. perc: 6:5).

A játékrész derekánál 9:7-es állásnál kettős emberhátrányba kerültek a vendéglátók. Igaz, ekkor csak egyszer zörrent meg Hoffmann hálója, ám nem sokkal később már az egyenlítésnek örülhettek a „viharsarkiak”. A már említett átlövő duón kívül először volt eredményes más játékos a vendégeknél, nevezetesen Kudor (19. perc: 9:9).

A félidő utolsó harmada meglehetősen hullámzó játékot hozott. Előbb a mieink léptek meg Szabadfi révén kettővel (24. perc: 12:10), majd a csabaiak lőttek zsinórban hármat, amelynek köszönhetően a mérkőzés folyamán először a vezetést is magukhoz ragadták. Az egygólos vendég előny pedig kitartott a félidei pihenőre is (13:14).

A szünetben az utánpótlás csapatok növendékeit és edzőit köszöntötte Barabásné Adonyi Szilvia, a klub elnök-helyettese.

A térfélcsere után Földes Viktória "közbenjárásával" bő öt perc kellett a Barabás-lányoknak, hogy ismét előnybe kerüljenek, a túloldalon azonban Nyikolajenko és Glusica továbbra is tarthatatlan volt (39. perc: 18:20). Rég látott harci kedvvel, s ami hasonlóan fontos, remek játékot nyújtva menetelt a Gyurka-csapat, amelynek eredményeként a csereként beállt Ábrahám lövése után kisvártatva ismét egyenlő volt az állás. A korábbi két sikertelen hazai büntető kísérlet után Mehlmann állt a hetes vonal elé egymás után kétszer, aki nem is hibázott (45. perc: 24:22).

Az utolsó tíz perc kezdetén háromgólos veszprémi előnyt mutatott az eredményjelző (27:24), ám a nyitott védekezésre váltó alföldi együttes minden követ megmozgatva két alkalommal is mínusz egyre zárkózott, így egészen az utolsó minutumig tartogatott izgalmakat a csata. A mieink megállításához a rivális két légiósának kiváló gólparádéja is kevés volt, köszönhetően Mehlmann és Veszeli teljesítményének. A két átlövő ugyanis eksztázisban kézilabdázott, s együtt meg sem álltak 20 (!) találatig. A VBKC az idény egyik legjobb teljesítményével fektette két vállra ellenfelét (33:30), megszerezve a rájátszás első győzelmét.

A lefújást követően ünnepi hangulatban búcsúzott el egymástól a csapat, s közönsége.

Női kézilabda NBI, rájátszás az 5-8. helyért, 4. forduló:
Veszprém Barabás KC–Békéscsabai ENKSE 33:30 (13:14)
Veszprém Aréna, 300 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
Veszprém: Hoffmann – Sterbik 2, Mehlmann 12 (6), Szabadfi 2, Farkas 5, Veszeli 8, Koroknai. Csere: Király (kapus), Gerstmár, Földes V. 2, Ábrahám 2. Borkowska. Vezetőedző: Gyurka János.
Békéscsaba: Veress – Bódi, Cifra, Szekeres 1, Kamper, Glusica 12, Kelemen 1. Csere: Futaki (kapus), Nyikolajenko 11 (3), Kudor 3, Drávai, Gávai, Hajduch 2. Vezetőedző: Bohus Beáta.
Hétméteresek: 8/6, ill. 3/3.
Kiállítások: 10, ill. 12 perc.

Nyilatkozatok

Bohus Beáta: – A győzelemhez mindenkinek akarnia kell... Gratulálok a Veszprém sportszerű hozzáállásához.

Gyurka János: – A hullámvölgyektől eltekintve nagyon jól játszottak a lányok, egymásért küzdöttek. Voltak hibáink a játékban, de azokat ki is tudtuk javítani. Ez nagy értek, ezért gratulálok a társaságnak. Ha mindezt eddig is így tettük volna, több örömben lett volna részünk.


Veszeli Judit

Veszeli Judit: – Vegyes érzések kavarognak bennem, hiszen örülök, hogy ezzel a szép győzelemmel búcsúzhatok Veszprémtől. Ugyanakkor nagyon furcsa és egyben fájó érzés huszonhárom év után abbahagyni a kézilabdát. Már tavaly is elgondolkodtam, hogy befejezem a játékot, de mivel az a szezon jól sikerült, ezért akkor a folytatás mellett döntöttem. Most azonban már tényleg nincs tovább, mivel fizikálisan már nem bírom a játékot, mindenem fáj. A döntésem másik oka pedig, hogy szeretném a civil életemet elkezdeni: tanítani és családot alapítani.

Tabella

 
5. Alcoa Fehérvár KC 3 2 1 92–88 +4  8
6. Békéscsabai ENK SE 4 2 2 119–116 +3 7
7. Dunaújvárosi NKKSE 3 1 1 1 91–84 +7  5
8. Veszprém Barabás KC 4 1 1 2 105–119 –14 4
Galéria
Veszprém Barabás KC–Békéscsabai ENKSE 33:30 (13:14)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Nem szakad meg a nagy sorozat Erről jut eszembe… Nem szakad meg a nagy sorozat A veszprémi férfi kézilabdacsapat újabb diadalával folytatódott az 1988-ban indult páratlan győzelemsorozat. Az elmúlt 36 idényben mindig a királynék városába került vagy a bajnoki cím, vagy a Magyar Kupa, ebből 19-szer egyszerre mindkettő. ma 6:01 Gulyás: rengeteg dologgal megleptek minket Telekom Veszprém Gulyás: rengeteg dologgal megleptek minket Gulyás Péter, a Telekom Veszprém másodedzője szerint a Szeged rengeteg dologgal meglepte őket a férfi kézilabda Magyar Kupa vasárnapi döntőjének első félidejében, ennek ellenére végül sikerült 33-30-ra győzniük. 2024. május 19. 23:26 Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós csapata nyerte a Román Kupát Rosta Miklós Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós csapata nyerte a Román Kupát Rosta Miklós csapata, a bajnok Dinamo Bucuresti nyerte a férfi kézilabda Román Kupa vasárnapi döntőjét. 2024. május 19. 20:37 Megvédte címét a Telekom Veszprém, harmincegyedszer is elhódította a Magyar Kupát! Telekom Veszprém Megvédte címét a Telekom Veszprém, harmincegyedszer is elhódította a Magyar Kupát! A Telekom Veszprém kemény küzdelmet követően 33-30-ra nyert az örök rivális OTP Bank-Pick Szeged ellen a férfi kézilabda Magyar Kupa vasárnap esti fináléjában. A címvédő "Építők" immár harmincegyedik alkalommal emelhette magasba a kupsorozat trófeáját! 2024. május 19. 19:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.