Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az első lépés a bajnoki címhez

2011. május 3. 18:52
Mínusz tizenegyről négyre is feljött a Szeged a Veszprém ellen a bajnoki döntőben, végül héttel nyerte az első felvonást a címvédő.

A férfi kézilabda élvonal három nyert meccsig tartó fináléjának első ütközetén az alapszakaszt hibátlan mérleggel záró MKB Veszprém KC az ősi rivális Pick Szegedet fogadta az Arénában. A mérkőzés előtt Domján Péter „Ez Veszprém” című szerzeményének ősbemutatóját hallgatta meg a csaknem négyezres publikum.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A kezdő sípszót megelőzően a bakonyiak csapatkapitánya, Dejan Peric vehette át a Barátság-kupa trófeáját a Magyar Kézilabda Szövetség első emberétől, Sinka Lászlótól, majd valamennyi csapattársa nyakába került a sorozat aranyérméből. Szintén kiosztották a Budapest Bank Liga szavazatai alapján a szezon legjobbjainak járó elismeréseket, ahol ezúttal is taroltak a veszprémiek

A mieinknél a bemelegítés során megsérült Vujin és a szintén maródi Perez csak a lelátón kapott helyet, a túloldalon pedig a másik balátlövő, Katzirz, valamint Vadkerti maradt ki szintén sérülés miatt.

Terzic már az első támadás végén mattolta Miklert, Peric azonban védéssel tudott bemutatkozni. Butenko kisvártatva így is egyenlített, Laluska jól eltalált lövésére pedig Sulc válaszolt hétméteresből (6. perc: 2:2). A folytatásban alaposan meggyűlt a baja a mieink védekezésével a vendégeknek. Gyors ellentámadások után Terzic, Iváncsik Tamás és Laluska fokozatosan növelte a bajnoki címvédő előnyét (12. perc: 8:2). Utóbbi már a játékrész első harmadának végén begyűjtötte második kiskiállítását.

Lékai törte meg a hatperces szegedi gólcsendet. A remeklő Peric eszén azonban továbbra is csak elvétve tudtak túljárni a Tisza-partiak, kevéssel a játékrész fele után így már nyolc volt közte (17. perc: 13:5). Skaliczki László időkérését követően Lékai vezetésével feljött mínusz hatra a Pick, Terzicék azonban újabb 5-0-s szériát produkáltak. Így már öttel a szünet előtt tízet számolhatott a hazai drukkerhad a Skaliczki-csapatra (26. perc: 19:18). A huszadik hazai találatot a csereként beállt Nagy Kornél szerezte, a végjátékban pedig négyszer is megzörrent az MKB hálója, így 21:12-es veszprémi előnnyel mehettek szünetre a felek.

A szünet után a szokásos Iváncsik Tamás-Gulyás cserét húzta meg Mocsai Lajos vezetőedző. A bosnyák „nehéztüzér” Terzic pedig tarthatatlannak bizonyult, a 8. góljával ismét tíz volt közte. Az MKB továbbra is hengerelt, miközben a Csongrád megyeiknél a kezdőkapus Mikler váltotta Tatait. Iváncsik Gergő szépségdíjas löketével már tizenegy is volt közte (38. perc: 25:14), amikor a játék addig képét tekintve teljesen váratlanul magára talált a trónkövetelő. A vendéglátók teljesítménye látványosan visszaesett, a szegediek így zsinórban hatszor mattolták a fáradó Pericet, miközben Mikler portája bő öt minutumig érintetlen marad (45. perc: 26:21).

A parázs jelenetektől sem mentes találkozón nem sokkal később mínusz háromra is feljöhettek volna Zubaiék, ehelyett azonban Iváncsik Gergő volt eredményes jó labdaszerzés után. A rivális Lékai irányításával továbbra is kiválóan küzdött, ám ötnél közelebb nem sikerült kerülnie (56. perc: 31:26). A hajrában már csak a Tisza-partiak hálójába került a játékszer, a bajnoki címvédő így végül magabiztos, hétgólos sikerrel (33:26) vette az aranyéremig vezető út első akadályát.

Férfi kézilabda NB I, döntő, 1. mérkőzés:
MKB Veszprém KC–Pick Szeged 33:26 (21:12)
Veszprém Aréna, 3800 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
Veszprém: Peric – Iváncsik T. 3, Laluska 2, Sulic 5, Császár 3, Terzic 9 (4), Iváncsik G. 5.
Csere: Eklemovics 1, Lusnyikov, Vilovski 2, Nagy K. 2, Gulyás 1. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Szeged: Mikler – Stranovsky 1, Butenko 6, Zubai 3, Herbert, Beocanin, Törő 3.
Csere: Tatai (kapus), Lékai 5, Sulc 7 (3), Balaz 1, Bajorhegyi, Nagy N. Vezetőedző: Skaliczki László.
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/4.
Kiállítások: 8, ill.6 perc.
Piros lap: Zubai (60. perc) – harmadik kétperces kiállításért.

Nyilatkozatok

Skaliczki László: – Gratulálok a Veszprémnek, hiszen a találkozó elején stratégiailag megfogtak minket, s jól védekezetek a gólveszélyes embereink ellen. Peric-csel szemben számos komoly helyzetet hagytunk ki, akinek nagy segítséget adott a hazaiak feszes védőmunkája. Sulic védekezése súrolt egy bizonyos határt, emiatt időnként féltettem a játékosaimat. Az első félidőben nagy fölényt harcolt ki a Veszprém, a szünet után azonban jöttek plusz teljesítmények nálunk is. Ekkor tudtunk gyors, könnyű gólokat szerezni, s a játék minden elemében sikerült kompenzálnunk a Veszprém fölényét. Két komoly átlövővel lehetett volna szorosabb is az ütközet, de összességében nem vagyok elégedetlen. A már említett plusz teljesítményekre odahaza is szükségünk lesz vasárnap.

Mikler Roland: – Nagyon sajnálom, hogy az első félidőben senki sem tudott pluszt hozzátenni a játékunkhoz. Ekkor nehezen kerültünk helyzetbe, s ha el is jutottunk a kapuig, Peric remekelt. Féltem attól, hogy olyan csúnya vereségbe szaladunk, mint legutóbb, de bíztam abban, hogy erőt tudunk meríteni. A szünet után már jobbak voltunk, míg a túloldalon elfogytak a bravúrok, ekkor „oldalvízen felúszva” mínusz háromra is feljöhettünk volna. Igyekszünk Szegeden sokkal jobb meccset produkálni. Remek közönségünk előtt szeretnénk bizonyítani és meglepetést okozni.

Mocsai Lajos: – Meglepetés ért bennünket, hiszen a bemelegítés utolsó percében derült ki, hogy Vujin nem tud játszani. Bízom benne, hogy vasárnapra Perez és ő is rendben lesznek. Az első harminc per játékával elégedett vagyok, a második félidőval azonban kevésbé. A szegediek ekkor jó kapusteljesítménnyel rukkoltak elő, mi pedig sok labdát eladtunk, ami tanulságos. A plusz tizenegy gólos különbség nem volt reális, a végeredmény azonban igen. A magyar kézilabdához méltó döntőt játszottunk. Szegeden óriási iramú mérkőzésre számítok. Gratulálok a játékosaimnak, főként az első játékrészben nyújtott teljesítményükhöz.

Iváncsik Gergő: – A második félidőben kicsit az öltözőben maradtunk,bár azt beszéltük, hogy 0-0-ról indul a meccs. Gratulálok azon csapattársaimnak, akik a sérültjeinket helyettesítették, s éltek a lehetőséggel. Gratulálok a Szegednek is, hogy ilyen hátrányból is felálltak, s mínusz tizenegyről négyre csökkentették a hátrányukat, úgy, hogy meghatározó játékosai is hiányoztak. A szegedi meccsre nagyon oda kell figyelnünk, mert idegenben az elmúlt időben nem úgy teljesítettünk, ahogyan szerettük volna.

Galéria
MKB Veszprém KC - Pick Szeged 33:26 (21:12)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.