Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
16°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
16°C

Termelő SzöVENkezet

2011. április 23. 12:00 // Forrás: Pannon Egyetem
Az alábbiakban részleteket olvashattok a 4-es csapat, azaz a Termelő SzöVENkezet krónikáiból.

Don-testamentum

A mindenség termelésének története vón itten leírva. Kezdetben vón a semmi. Don Vinyó, a Keresztkapa sarlójával belevágott a Tudás Búzatáblájába, széjjelválasztva az ivásidőt a józanodástól. Este vón és másnap, az első nap.

Vinyó gondolta, ha másnap van, akkor sör nincs. A második napon megteremté vón a sörbokrokat és borpálmákat. Gondolta volna, hogy ez mekkora királyság, de előző nap annyira bemákolt, hogy a saját maga teremtette világról nem tudott. Este vón és másnap, a második nap.

Ha ő iszik, aszongya, akkor más vezet. Így lett Evi, a szende mendemonda lenge öltözetű, ledér, térdig érő gumicsizmás kandúrcsábítója, és Márcselló, a kilencujjú agrárördög, mint a Chocapic. Még nem ők az ördög jobb- és balkeze, de már dolgoznak rajta. Parti vón és másnap, a harmadik nap.

Vezetőség volt, munkaerő kevésbé, úgyhogy összecsődítették a fantasztikus 4-es csapatot, hogy learassák a babérokat. Így történt, hogy négy nap alatt aratáskészre formálták a világot. „Legyen VEN!” Aszondta Don Vinyó. „Villámlik, mennydörög, ezt tényleg VENelem…” idézte Márcselló. VEN van, volt lesz, a negyedik nap.

(Az elkövetkező napok kissé homályosak. Nem tudni, miért. Feltehetőleg ekkor mászott ki az óriásteknős az őslevesből hátán a földdel, valamint fordult ki a világ önnönmagából. Azóta alkonyattól pirkad.)

Brand manager-eket megszégyenítően bevezették a védelmi búzát, levédették a Koca Cola márkát, valamint berobbantak a divatpiac vérvörös posztójára a Dolcse Gabona márkajelzésű stílusteremtő, divatcunamit indító olaszcsíkos kantáros nadrágot.

Azóta szolgáltat vigasságot az agrármaffia Capo di Tutti-ja, Don Vinyó, a Keresztkapa, a TSZ meister, oldalán korteseivel, az adminisztratív és hasonlóan dekoratív Evivel, és a talján macsóimázs mögé bújó, kegyetlen egyetlen-ujja-hiányzik bérgyilkossal, Márcsellóval, és a homályban megbújó, mindig, minden körülmények között segítségére siető csapatával.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterében egy úttörő projektbe kezdett a Pannon Egyetem a Veszprémi Ringató Körzeti Óvodával, hiszen a Pannon Egyetem Humántudományi Kar Digitális Módszertani Intézete és a Ringató Óvoda kooperációban indult a Digitális Témahéten. tegnap 7:23 Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. 2024. április 30. 15:28 Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon! 2024. április 30. 10:45 Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Hogyha elképzelünk egy filozófust, különösen olyant, aki háromszáz éve született, valószínűleg az első kép, ami beugrik, az egy poros könyvtár épületében lassú, csigatempóban bogarászó személy, aki olykor elmélázik azon is, van-e egyáltalán értelme a bogarászásnak; vagy esetleg egy közhelyes, tarka réten, domboldalon, a messzi égbe tekintő elme, aki a lét alapkérdésein töri fejét. De arra bizonyosan senki sem gondol, hogy a mai filozófusok úgy fogalmaznak a háromszáz éves Kantról, hogy: kortársunk. Márpedig ez volt az ismétlődő kulcsszó az MTA VEAB Filozófiai Munkabizottságának és a Pannon Egyetem HTK Társadalomtudományi Intézetének közös konferenciáján. 2024. április 28. 18:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.