Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
11°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
11°C

Fél lábbal a bajnoki döntőben

2011. április 20. 20:34
A Mocsai-csapat csak 17 gólt engedélyezett a tatabányaiaknak a bajnoki elődöntő első felvonásán, s kiütéssel múlta felül ellenfelét.

Két hét leforgása alatt harmadszor feszült egymásnak a veszprémi és a tatabányai kézilabdacsapat. Az alapszakasz meglepően szoros, majd a Magyar-Kupa jóval simább – szintén bakonyi győzelemmel végződő – ütközete után ezúttal a rájátszás elődöntőjében találkozott a két fél a Veszprém Arénában.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

Rendkívül indiszponáltan kezdtek a Diazt nélkülöző vendégek, amit jól mutatott, hogy az első tíz percben Harsányi révén mindösszesen két büntetőt sikerült begyötörniük a remeklő Peric kapujába. Az újdonsült kupagyőztes azonban szemlátomást felpörgött az összecsapásra, amely Sulic és Iváncsik Gergő vezetésével 8:2-es villámrajtot vett.

A vendégek a folytatásban is hitehagyottan kézilabdáztak. Ennek ellenére a játékrész felénél ötre csökkent a különbség, köszönhetően a büntetőket kíméletlenül bevágó Harsányinak. A félidő utolsó harmada valamivel kiegyenlítettebb játékot hozott, amelynek végén Terzic állította be a 17:10-es eredményt.

A fordulást követően tovább fokozta a tempót a Veszprém, a 37. minutumban így már tíz volt közte (20:10). A vendégek több védést bemutató portása, Szente sem tudta ellensúlyozni a bakonyi cserejátékosok remek teljesítményét.

Fazekas parádés formában védett, amit jól példáz, hogy a játékrész 22. percében kellett harmadszor a hálóba nyúlnia a játékszerért (30:13). A hajrában Lele háromszor is a hálóba bombázott, mindez azonban csak az eredmény kozmetikázására volt elég. A 33:17-es hazai sikerrel végződő összecsapásánál minden bizonnyal szorosabb lesz a pénteki tatabányai visszavágó.

Férfi kézilabda NB I elődöntő, 1. mérkőzés:
MKB Veszprém KC–Tatabánya Carbonex KC 33:17 (17:10)
Veszprém Aréna, 1600 néző. Vezette: Baranyai, Szloska.
Veszprém: Peric – Iváncsik T. 3, Vujin 2 (2), Császár 2, Sulic 4, Terzic 5, Iváncsik G. 5. Csere: Fazekas (kapus), Lusnyikov, Laluska 3, Vilovski 2, Perez 1, Gulyás 3, Nagy K. 3 (1). Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Tatabánya: Szente – Urban, Harsányi 7 (5), Dénes, Szabó Gy., Pordán 1, Kekezovic 1. Csere: Melus (kapus), Halász 2, Nagy T., Kanyó 1, Kocsis 2, Lele 3. Vezetőedző: Debre Viktor.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 6/5.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Veszprém javára.

Edzői nyilatkozatok

Debre Viktor: – Kishitűen, formán kívül játszottunk, így nem tudtuk megnehezíteni a Veszprém dolgát. Jobb hozzáállást és nagyobb küzdelmet vártam a csapatomtól, ennek a találkozónak így nem sok értelme volt. Csak a kapusaimat tudom dicsérni, egyébként a játék minden elemében alulmaradtunk ellenfelünkkel szemben.

Mocsai Lajos: – Kollégám tapasztalt, ravasz edző, aki folyamatos cserékkel frissen tartotta csapat gerincét. Örülök, hogy a Veszprémhez méltó kézilabdát mutatunk ma be. Tovább készülünk. Nem hagyjuk magunkat elaltatni, hiszen nagyon forró meccs vár ránk pénteken Tatabányán. Az ellenfél Diazzal a soraiban erősebb lesz.

Galéria
MKB Veszprém KC–Tatabánya Carbonex KC 33:17 (17:10)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.