2020. május 30. // Zsanett, Janka névnap

Verseny a környezetért

2011. április 19. 18:08
A Föld jövője a mai generáció kezében van, így oda kell figyelni a környezetvédelem oktatására. Eredménnyel frissítve!

Április 19-én kezdődött a XIV. Környezetvédelmi és Vízügyi Országos Szakmai Tanulmányi verseny döntője Veszprémben, az Ipari Szakközépiskola és Gimnáziumban, ahol először a gyakorlati, laboratóriumi tudásukról adtak számot a döntősök.

– Az emberiség sokszor foglalkozik a környezeti nevelési problémákkal. Zárt rendszerben élünk, amit végtelen pusztítással fogyasztunk. Ez a generáció lesz az, amely az életbe bele tudja építeni környezeti tudását. A döntéseiket úgy hozzák meg, hogy a Föld élhetőbb maradjon – mondta Halmay György, az Oktatási és Sport Bizottság elnöke a keddi megnyitón.

Az Ipari Szakközépiskolában is nagy szerepet kap a környezet, hiszen lehet környezetvédelmi szakon tanulni, érettségi után környezetmérnöki méréstechnikusok lehetnek a gyerekek. Ehhez kapcsolódóan minden évben rendeznek környezetvédelmi konferenciát, az iskola tanulói versenyekre járnak.


Irányi László

– Komoly szakmai megbecsülés az iskolának, hogy egy ilyen rangos szakmai versenynek otthont adhat. Szakmailag is fontosnak tartom. Iskolánk két tanulója be is jutott a döntőbe, szóval komoly öröm ez nekünk. Remélem, itt is nagyon jól fognak majd szerepelni – mondta el Irányi László igazgató.

A XIV. környezetvédelmi OSZTV eredményei a következők:

Környezetvédelmi szakmacsoport:
1. Törös Anett, Ipari Szakközépiskola és Gimnázium, Veszprém
2. Molnár Tünde, Energetikai Szakközépiskola és Kollégium, Paks
3. Kecskés Judit, Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola, Szolnok

Vízügyi szakmacsoport:
1. Dudás Dániel, Vásárhelyi Pál Szakközépiskola és Kollégium, Békéscsaba
2. Piszker Szilvia, Somogyi TISZK Közép-és Szakiskola Dráva Völgye Középiskolája, Barcs
3. Kuczora Andrea, Baktay Ervin Gimnázium és Vízügyi Szakközépiskola, Dunaharaszti

Az Észak-balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelő Önkormányzati Társulás különdíját (egy kerékpárt) kapta, a legjobb környezetvédelmi gyakorlatért: Pavelka Alexandra, Ipari Szakközépiskola és Gimnázium

A Bakonykarszt Zrt. különdíját (egy digitális fényképezőgépet) kapta a legjobb vízügyes gyakorlatért: Piszker Szilvia, Somogyi TISZK Közép-és Szakiskola Dráva Völgye Középiskolája, Barcs

A 19 résztvevő tanuló közül mindenki mentesült egy vagy két modulvizsga alól, teljes mentességet kapott, és ezzel technikussá lett 5 tanuló.

Janni Anikó
Kovács Bálint

További cikkek

Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
A járványhelyzet miatt szűk körben emlékeztek meg Veszprémben a magyar hősök emlékünnepe alkalmából azokra a katonákról és civilekről, akik az életüket áldozták a hazáért.
Szabadtéren lehet rendezvényeket tartani
Szabadtéren lehet rendezvényeket tartani
Mától újra lehet szabadtéri rendezvényeket tartani – a védőtávolság megtartására azonban szigorú előírások vonatkoznak.
Megtarthatók a trianoni megemlékezések
Megtarthatók a trianoni megemlékezések
A Trianon századik évfordulója alkalmából szervezett megemlékezések június 3-7. között szigorú szabályok mellett megtarthatók - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
Már nem a Jobbik-frakció tagja Varga-Damm Andrea
Már nem a Jobbik-frakció tagja Varga-Damm Andrea
Szerdán összesen három képviselő, köztük a veszprémi Varga-Damm Andrea is kilépett a Jobbik parlamenti frakciójából.
Biztonságot ad, de áldozatot is kíván az önfenntartás
Biztonságot ad, de áldozatot is kíván az önfenntartás
Paradicsomot és uborkát termeszteni a kiskertben, kovászt érlelni és élvezni a vidék békéjét, egyszerűbben, de biztonságban élni. A karantén időszak és a kifosztott üzletek zűrzavarában többekben felmerült, milyen lenne egy kicsit visszatérni az öngondoskodó falusi életmódhoz. De vajon tényleg tudjuk, mit jelent a gyakorlatban az önfenntartó életmód?
2020. május 30. // Zsanett, Janka névnap