Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Verseny a környezetért

2011. április 19. 18:08
A Föld jövője a mai generáció kezében van, így oda kell figyelni a környezetvédelem oktatására. Eredménnyel frissítve!

Április 19-én kezdődött a XIV. Környezetvédelmi és Vízügyi Országos Szakmai Tanulmányi verseny döntője Veszprémben, az Ipari Szakközépiskola és Gimnáziumban, ahol először a gyakorlati, laboratóriumi tudásukról adtak számot a döntősök.

– Az emberiség sokszor foglalkozik a környezeti nevelési problémákkal. Zárt rendszerben élünk, amit végtelen pusztítással fogyasztunk. Ez a generáció lesz az, amely az életbe bele tudja építeni környezeti tudását. A döntéseiket úgy hozzák meg, hogy a Föld élhetőbb maradjon – mondta Halmay György, az Oktatási és Sport Bizottság elnöke a keddi megnyitón.

Az Ipari Szakközépiskolában is nagy szerepet kap a környezet, hiszen lehet környezetvédelmi szakon tanulni, érettségi után környezetmérnöki méréstechnikusok lehetnek a gyerekek. Ehhez kapcsolódóan minden évben rendeznek környezetvédelmi konferenciát, az iskola tanulói versenyekre járnak.


Irányi László

– Komoly szakmai megbecsülés az iskolának, hogy egy ilyen rangos szakmai versenynek otthont adhat. Szakmailag is fontosnak tartom. Iskolánk két tanulója be is jutott a döntőbe, szóval komoly öröm ez nekünk. Remélem, itt is nagyon jól fognak majd szerepelni – mondta el Irányi László igazgató.

A XIV. környezetvédelmi OSZTV eredményei a következők:

Környezetvédelmi szakmacsoport:
1. Törös Anett, Ipari Szakközépiskola és Gimnázium, Veszprém
2. Molnár Tünde, Energetikai Szakközépiskola és Kollégium, Paks
3. Kecskés Judit, Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola, Szolnok

Vízügyi szakmacsoport:
1. Dudás Dániel, Vásárhelyi Pál Szakközépiskola és Kollégium, Békéscsaba
2. Piszker Szilvia, Somogyi TISZK Közép-és Szakiskola Dráva Völgye Középiskolája, Barcs
3. Kuczora Andrea, Baktay Ervin Gimnázium és Vízügyi Szakközépiskola, Dunaharaszti

Az Észak-balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelő Önkormányzati Társulás különdíját (egy kerékpárt) kapta, a legjobb környezetvédelmi gyakorlatért: Pavelka Alexandra, Ipari Szakközépiskola és Gimnázium

A Bakonykarszt Zrt. különdíját (egy digitális fényképezőgépet) kapta a legjobb vízügyes gyakorlatért: Piszker Szilvia, Somogyi TISZK Közép-és Szakiskola Dráva Völgye Középiskolája, Barcs

A 19 résztvevő tanuló közül mindenki mentesült egy vagy két modulvizsga alól, teljes mentességet kapott, és ezzel technikussá lett 5 tanuló.

Janni Anikó
Kovács Bálint
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  tegnap 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.