Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kézilabda Eb Magyarországon!

2011. április 9. 10:21 // Forrás: MTI
Az Európai Kézilabda Szövetség döntése értelmében Magyarország és Horvátország rendezi meg a 2014-es női Európa-bajnokságot.

A két ország közös pályázata a török kandidálással szemben nyert az EHF végrehajtó bizottságának bécsi ülésén, a mérkőzéseket Budapesten, Debrecenben, Győrben, Veszprémben, illetve Zágrábban, Eszéken és Varasdon vívják majd. Magyarország eddig csak 2004-ben adott otthont női Eb-nek. A 2014. december 7. és 21. között esedékes torna jelentőségét növeli, hogy annak aranyérmese kijut a 2016-os riói olimpiára.


A Veszprém Aréna is a tervezett helyszínek között

Sinka László, a magyar szövetség elnöke boldogan nyilatkozott a www.handballnet.hu portálnak: "Rendkívül nagy öröm számomra, hogy az emlékezetes, 2004. évi női Európa-bajnokság után tíz évvel ismét vendégül láthatjuk a kontinens legjobb válogatottjait. Azért is aktuális egy ilyen rangos esemény hazánkba hozatala, mert nagy lökést adhat a magyar kézilabdasport fejlődéséhez, gazdasági háttere megerősödéséhez, egyidejűleg nagy esélyt ad a játékosoknak és a szurkolóknak is. Ahhoz, hogy minden a terveink szerint alakuljon, időben el kell készülnie a Győrbe tervezett fantasztikus új sportcsarnoknak, és a Veszprém Arénában, valamint Eszéken is szükség lesz néhány kisebb átalakításra."

Mátéfi Eszter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya már a csapatépítésről beszélt: "Biztos vagyok benne, hogy ütőképes válogatottunk lesz, hiszen a rutinos játékosaink mellé addigra újabb tehetséges fiatalok is beépülhetnek a csapatba. A jó szereplés nemcsak a szurkolóknak okozhat sok örömet, hanem remélhetőleg sok gyereket is meg tudunk nyerni a sportágnak."

Görbicz Anita, a válogatott irányítója harmadik hazai világversenyére készülhet: "2001-ben a junior, 2004-ben pedig a felnőtt válogatottban már szerepelhettem hazai világversenyen. A junior vb-n ezüst-, a felnőtt Eb-n bronzérmet nyertünk. Remek érzés lenne triplázni, részvételben is és éremben is…"

Magyarország eddig csak 2004-ben adott otthont női Eb-nek, korábban - amióta a sportág világversenyeit teremben játsszák - 1982-ben egyedül, 1995-ben pedig Ausztriával együtt rendezett női világbajnokságot. Az EHF csütörtökön nem fogadta el a szlovákok jelentkezését a kontinenstornára, mivel csak két helyszín felelt meg az előírásoknak.

vehir.hu
Melczer Zsolt
további cikkek
Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! Telekom Veszprém Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! A Telekom Veszprém csütörtökön este (18.45) a dán Aalborgot látja vendégül a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Az idény eddigi legfontosabb, sorsdöntő derbijét megelőzően Ligetvári Patrik a vehir.hu kérdésére azt nyilatkozta, a higgadtság lehet a siker kulcsa. ma 12:50 Férfi kézilabda Európa-liga: egygólos előnyben Rosta csapata a negyeddöntőben kézilabda Férfi kézilabda Európa-liga: egygólos előnyben Rosta csapata a negyeddöntőben Rosta Miklós négy góllal járult hozzá a Dinamo Bucuresti 28-27-es hazai győzelméhez a dán Skjern HB ellen a férfi kézilabda Európa-liga negyeddöntőjének keddi első mérkőzésén. ma 8:40 Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben kézilabda Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben Fazekas Gergő tíz góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 31-30-as győzelméhez a Górnik Zabrze otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság elődöntőjének első, hétfői mérkőzésén. 2024. április 22. 21:58 Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója Telekom Veszprém Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója A Veszprémi Szurkolói Egyesület vezetője, Gyurákovics István portálunk vadonatúj podcastjében a Vehír21-ben mesélt a vezérszurkolói szerepéről és az ehhez fűződő élményeiről. Latolgatta a Telekom Veszprém idei hazai és nemzetközi esélyeit, valamint beszélt a férfi kézilabda-válogatott olimpiai csoportjáról. Több más érdekes téma mellett szóba került a szurkolói közösség és a kézilabdaklub között tavaly év végén kialakult nézeteltérés és annak békés lezárása is. Valamint nálunk vallott először a széles nyilvánosság előtt súlyos betegségéről is. 2024. április 22. 22:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.