Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
27°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
27°C

A Pannon Várszínház beugrása Budapesten

2008. június 25. 17:11
A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon szombaton, június 28-án, 20.30-kor a Pannon Várszínház előadásában mutatják be az Oliver! című musicalt. Az eredeti tervek szerint a Szolnoki Szigligeti Színház vendégszerepelt volna péntek és szombat este a Margitszigeten, de az előadást visszamondták. Mivel már sok jegyet adtak el a szervezők, és azért is, hogy ne csalódjanak a nézők, egy olyan különleges megoldást választottak, hogy színház ugrik be színház helyett. Így a szombati előadáson a Pannon Várszínház nagysikereket elért Oliver! című musicaljét láthatják a nézők.
Dickens világhírű Twist Oliver című regényének musical-változata igazi Broadway-siker és siker mindenütt, ahol műsorra tűzik.

A csecsemőkora óta árvaházban, majd csavargók, tolvajok között nevelkedő arisztokrata származású Oliver sorsa széles tablót mutat az emberi természet esendőségeiről, a szegénység megnyomorító erejéről, ám a részvét, a szeretet, a betyárbecsület a legszörnyűbb körülmények között is él, a vidámság a gyermeki báj és kópéság kiszínezi a legszürkébb élethelyzeteket is.


A slágerekben gazdag, nagyszámú gyermekszereplőt felvonultató, látványos síró-nevető színházi produkció minden korosztályt megszólít, szívszorító élményt és felszabadító örömöt nyújt.

A musical Szövegét és verseit írta, zenéjét szerezte: Lionel Bart. Magyar szöveg: Korcsmáros György és Bassa Lia. Magyar versszövegek: G. Dénes György Kossuth-díjas. Hangszerelés: William David Brohn.

Twist Oliver - Horváth Bence, Fagin - Koscsisák András, Dörzsölt - Egyed Brigitta, Bill Sikes - Zayzon Csaba, Nancy - Hatás Andrea, Bet, bakfis, Nancy barátnője - Scheffer Mónika, Mr. Bumble egyházfi - Varga András, Mrs. Corney, dologház igazgatónője - Kovács Ágnes Magdolna, Mr. Brownlow, gazdag úriember - Lukács József, Mr. Soweberry, a koporsókészítő - Molnár Ervin, Mrs. Sowerberry, a felesége - Kovács Ágnes Magdolna,

Charlotte, lányuk - Mag Dorina/Scheffer Mónika, Noah Claypole, koporsókészítő segédje - Szelle Dávid, Mr. Grimwing, a doktor - Kiss Dávid, Mrs. Bedwin, Brownlow házvezetőnője - Egyed Brigitta, Old Sally, egy koldusasszony - Drenyovszki Eszter, Kocsmáros - Kiss Dávid

Charley Németh Ádám, Tejárus - Telegdi Kamilla, Köszörűs - Varga András, Virágárus - Scheffer Mónika és Mag Dorina, Mézárus - Kovács Ágnes Magdolna.

  

Polgárok: Molnár Ervin, Szelle Dávid, Varga András, Mag Dorina, Kovács Ágnes Magdolna, Drenyovszki Eszter, Csernyik Katalin.

Utcagyerekek: Dergez Márk, Alacs Domokos, Telegdi Kamilla, Szász Kamilla, Csontos

Boglárka, Csepeli Fanni, Nagy Natália, Hercsik Rebeka, Horváth Barbara, Németh Vivien, Németh Kitti, Kovács Alexandra, Kovács Patrícia, Renkó Tamara, Fülöp Barnabás, Scheffer Joakim, Szelle Szilárd, Szelle Marcell, Csernyik Katalin, Szelle Dávid, Schofhauser Roland, Rácz Tamás, Mag Dorina.

Díszlettervező: Kovács Yvette Alida, jelmeztervező: Justin Júlia, zenei vezető: Rossa László, korrepetitor: Regovics Zsuzsa. A rendező munkatársa: Kiss Dávid   , koreográfus: Krámer György. Rendező: Vándorfi László.

Zatkalik András
további cikkek
Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál A Mendelssohn Kamarazenekar tizedik alkalommal rendezi meg Veszprémben július 29. és augusztus 3. között az Auer Fesztivált a veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére. ma 11:51 A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni VeszprémFest A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni Van az a sztereotípia a jazz-zenészekről és úgy általában a jazzről, hogy azt füstös new yorki bárokban afroamerikai zenészek adják elő szintén hasonló összetételű közönségnek. Ezzel pedig jelentősen szegregálva műfajt és a közönséget is. Ezért is bátor vállalkozás minden évben a VeszprémFesttől, hogy a koncertsorozat valamelyik napját a jazznek szentelik. Viszont, ha elfogadjuk, hogy a VeszprémFest a két évtizedes múltjával már-már küldetést vállal, hogy hirdesse a zenei sokszínűséget, akkor szinte kötelező a jazzes nap a fesztiválon. Gregory Porterben pedig hű szövetséges találtak ebben a küldetésben, aki immáron másodszor lépett fel péntek este a veszprémi színpadon, koncertje pedig sztereotípia-romboló volt. tegnap 15:23 ,A Művészetek Völgye nemcsak rangidős, de abszolút élvonalbeli szereplője is a magyar fesztiválszezonnak' ,A Művészetek Völgye nemcsak rangidős, de abszolút élvonalbeli szereplője is a magyar fesztiválszezonnak' A kapolcsi Művészetek Völgye Magyarország egyik legjelentősebb művészeti és kulturális fesztiválja - amelyet évente rendeznek meg a festői Káli-medencében - pénteken a 34. alkalommal nyitotta meg kapuit az érdeklődők számára. A fesztivál, ahol tíz napon át a művészeteké és a közösségi élményeké a főszerep több falu összefogásából épült fel, úgy, mint Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend. tegnap 13:33 X. Felsőörsi Disputa - alulról szerveződve szeretnének javítani a világ negatív tendenciáin X. Felsőörsi Disputa - alulról szerveződve szeretnének javítani a világ negatív tendenciáin Augusztus 17-én tizedik jubileumi tizedik alkalommal találkozik az az értelmiségi kör Felsőörsön, akik elkötelezettek abban, hogy rávilágítsanak a világban zajló negatív tendenciákra, de ami ennél sokkal lényegesebb, reális alternatívákat fogalmazzanak meg a változásra, mindezt globális szinten. A Felsőörsi Disputa egy alulról szerveződő közösség, ami nyitott mindenki előtt. 2024. július 19. 14:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.