Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
16°C
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
16°C

A Pannon Várszínház beugrása Budapesten

2008. június 25. 17:11
A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon szombaton, június 28-án, 20.30-kor a Pannon Várszínház előadásában mutatják be az Oliver! című musicalt. Az eredeti tervek szerint a Szolnoki Szigligeti Színház vendégszerepelt volna péntek és szombat este a Margitszigeten, de az előadást visszamondták. Mivel már sok jegyet adtak el a szervezők, és azért is, hogy ne csalódjanak a nézők, egy olyan különleges megoldást választottak, hogy színház ugrik be színház helyett. Így a szombati előadáson a Pannon Várszínház nagysikereket elért Oliver! című musicaljét láthatják a nézők.
Dickens világhírű Twist Oliver című regényének musical-változata igazi Broadway-siker és siker mindenütt, ahol műsorra tűzik.

A csecsemőkora óta árvaházban, majd csavargók, tolvajok között nevelkedő arisztokrata származású Oliver sorsa széles tablót mutat az emberi természet esendőségeiről, a szegénység megnyomorító erejéről, ám a részvét, a szeretet, a betyárbecsület a legszörnyűbb körülmények között is él, a vidámság a gyermeki báj és kópéság kiszínezi a legszürkébb élethelyzeteket is.


A slágerekben gazdag, nagyszámú gyermekszereplőt felvonultató, látványos síró-nevető színházi produkció minden korosztályt megszólít, szívszorító élményt és felszabadító örömöt nyújt.

A musical Szövegét és verseit írta, zenéjét szerezte: Lionel Bart. Magyar szöveg: Korcsmáros György és Bassa Lia. Magyar versszövegek: G. Dénes György Kossuth-díjas. Hangszerelés: William David Brohn.

Twist Oliver - Horváth Bence, Fagin - Koscsisák András, Dörzsölt - Egyed Brigitta, Bill Sikes - Zayzon Csaba, Nancy - Hatás Andrea, Bet, bakfis, Nancy barátnője - Scheffer Mónika, Mr. Bumble egyházfi - Varga András, Mrs. Corney, dologház igazgatónője - Kovács Ágnes Magdolna, Mr. Brownlow, gazdag úriember - Lukács József, Mr. Soweberry, a koporsókészítő - Molnár Ervin, Mrs. Sowerberry, a felesége - Kovács Ágnes Magdolna,

Charlotte, lányuk - Mag Dorina/Scheffer Mónika, Noah Claypole, koporsókészítő segédje - Szelle Dávid, Mr. Grimwing, a doktor - Kiss Dávid, Mrs. Bedwin, Brownlow házvezetőnője - Egyed Brigitta, Old Sally, egy koldusasszony - Drenyovszki Eszter, Kocsmáros - Kiss Dávid

Charley Németh Ádám, Tejárus - Telegdi Kamilla, Köszörűs - Varga András, Virágárus - Scheffer Mónika és Mag Dorina, Mézárus - Kovács Ágnes Magdolna.

  

Polgárok: Molnár Ervin, Szelle Dávid, Varga András, Mag Dorina, Kovács Ágnes Magdolna, Drenyovszki Eszter, Csernyik Katalin.

Utcagyerekek: Dergez Márk, Alacs Domokos, Telegdi Kamilla, Szász Kamilla, Csontos

Boglárka, Csepeli Fanni, Nagy Natália, Hercsik Rebeka, Horváth Barbara, Németh Vivien, Németh Kitti, Kovács Alexandra, Kovács Patrícia, Renkó Tamara, Fülöp Barnabás, Scheffer Joakim, Szelle Szilárd, Szelle Marcell, Csernyik Katalin, Szelle Dávid, Schofhauser Roland, Rácz Tamás, Mag Dorina.

Díszlettervező: Kovács Yvette Alida, jelmeztervező: Justin Júlia, zenei vezető: Rossa László, korrepetitor: Regovics Zsuzsa. A rendező munkatársa: Kiss Dávid   , koreográfus: Krámer György. Rendező: Vándorfi László.

Zatkalik András
további cikkek
Mindszenty 80: Hit, Kultúra és Közösség Veszprémben kultúra Mindszenty 80: Hit, Kultúra és Közösség Veszprémben Március 5-én lesz nyolcvan éve, hogy 1944-ben, XII. Pius pápa kinevezte Mindszenty Józsefet a Veszprémi Egyházmegye püspökévé. E jeles évfordulóra emlékezve Dr. Udvardy György érsek atya örömmel hirdette meg a "Mindszenty 80 évet" , amely most vasárnap vette kezdetét a Veszprémi Főegyházmegyében. ma 13:13 Azt hittük, a régmúltban kevesebb hús fogyott, de kiderült, hogy tévedtünk Azt hittük, a régmúltban kevesebb hús fogyott, de kiderült, hogy tévedtünk Ezt a cikket eredetileg azzal az a felütéssel indítottuk volna, hogy manapság több húst fogyasztunk, mint a történelem során valaha. Aztán utánanéztünk, és kiderült, hogy ez nem igaz. Ráadásul nemcsak a mennyiség okozott meglepetéseket. 2024. március 1. 19:30 Végre egy kiállítás, ahol nem törött cserepekkel teli poros tárolók között bolyongunk Végre egy kiállítás, ahol nem törött cserepekkel teli poros tárolók között bolyongunk Törött és kopott cserepekkel, edényekkel teli poros tárolók, informatívnak beállított, de valójában unalmas molinók. Nem éppen az a kép, ami alapján nagy kedvet kapnánk egy helytörténeti kiállításhoz. Pedig egy város, az otthonunk múltja lehet nagyon izgalmas is, például ha személyes tárgyakon és történeteken keresztül, innovatív módon közelítjük meg. Szerencsére a Laczkó Dezső Múzeum új, Veszprém történelmét bemutató Emlékgép című állandó kiállítása is ilyen lett. 2024. március 1. 17:07 Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek? Kabóca Bábszínház Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek? Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek? Amika Éppenitt községben próbál szerencsét az édes sütemények varázslatos világában. Azonban hamarosan kiderül, hogy valami mégsem stimmel... Mi lehet az oka, hogy Amika cukrászdáját senki sem látogatja? A Kabóca Bábszínház legújabb bemutatóját, A boszorkány cukrászdája című tárgyjátékot március 2-től láthatják a nézők. 2024. március 1. 15:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.