Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C

Táncos lábak fesztiválja Füreden / – V. Sirály Táncfesztivál Balatonfüred 2008. június 19-22. –

2008. június 24. 11:03 // Forrás: Balogh Erzsébet művészeti vezető
A négynapos rendezvény első két napján a Kisfaludy Színpadon (az ország egész területéről érkező) 42 csoport ötszáznál is több résztvevője mutatta be versenyprogramját a társadalmi zsűri előtt. A közönség szavazatai alapján két közönségdíjat is átadtak (közönségdíjak 19-én, csütörtökön: Jonatán Táncegyesület Nyíregyháza, Hullámok című koreográfia, mv.: Babka Beáta; 20-án, pénteken: Bárdos Lajos Művészeti Iskola, Tiszaföldvár Keringő fényében című koreográfia, mv.: Szarvas Katalin).
A gálaműsort szombaton, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban rendezték meg. Az eső részben táncjáték és bemutató számokat láthatott a közönség, majd a társadalmi zsűri által kiválasztott legkiemelkedőbb 25 műsorszám következett, amelyekből a díjazott produkciók kerültek ki. Baán Beáta, a Városi Művelődési Központ igazgatónője színpadra szólította valamennyi csoport művészeti vezetőjét, majd dr. Bóka István országgyűlési képviselő, Balatonfüred polgármestere minden résztvevő csoportnak emléklapot adott át.

Közönségdíj 21-én, szombaton: Dance Dimensions Modern Táncművészeti Egyesület, Budapest, Finálé című produkciója mv.: Gellén Anna.

Gyermek-junior korcsoportban: RE-flex Moderntánc Stúdió Nyíregyháza Társasjátékok című koreográfia, mv.: Rácz Erika; Fonti 5 tánccsoport Pécs, Szirombontás című koreográfia mv.: Fontányi Gréta; Jonatán Táncegyesület Nyíregyháza, Tell Vilmos nyitány című koreográfia, mv.: Babka Beáta.


Ifjúsági-felnőtt korcsoportban: Fonti 5 tánccsoport Pécs, Tabula Rasa című koreográfiája mv.: Fontányi Gréta; Óbuda Mozgásművészeti Stúdió Budapest, Tűnő idő című koreográfia, mv.; Pers Júlia; Ritmodarnce SE Golden Five csoportja Budaörs, Show Time című koreográfia, mv.: Bozsó Viktória és Mészáros Csaba.


Különdíjak:

Gombor József festőművész alkotását nyerte: Hammido Alapfokú Művészet Oktatási Intézmény Szeged, mv.: Kékes Szabó Marietta. Az Annagora Aqua és Welness Park felajánlását nyerte: Angyali Rózsák majorette csoport, Tiszavasvári, mv.: Schmidtné Horváth Zsuzsa. FAWA Sport Centrum Budapest, mv.: Göllei Zsuzsa.

A balatonfüredi Hotel Silver Resort**** felajánlását nyerte: Fonti 5 tánccsoport, Princhaus Bianka szólista Pécs, Hangszerem című koreográfiája, mv.: Fontányi Gréta.

Balatonfüred Város Önkormányzatának díját nyerte: Dance Dimensions Modern Táncművészeti Egyesület (Budapest), Don Quijote című produkciója, mv.: Gellén Anna.

A Városi Művelődési Központ ajándékát az ötödik alkalommal a fesztiválon résztvevő táncpedagógusok részére, a szervezők nevében Balogh Erzsébet adta át: Szarvas Katalin (Bárdos Lajos Művészeti Iskola Mezőtúr és Tiszaföldvár), Kékes Szabó Marietta (Hammido Alapfokú Művészet Oktatási Intézmény Szeged), (Gellén Anna Dance Dimensions Modern Táncművészeti Egyesület Budapest).

Vasárnap este a Füred Kemping színpadán adtak látványos műsort a fesztivál résztvevői, majd össztánccal búcsúztatták a nagysikerű rendezvényt.

Balatonfüredi fellépők voltak:

Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara, karnagy Csincsi Ferenc, BERMAZSI csoport mv.: Balogh Erzsébet, Talabér néptánccsoport mv.: Petneházi Lászlóné, Eötvös L. Ált. Isk. Történelmi társastánc csoportja mv.: Szűcsné Sallai Margit, X-Tacy tánccsoport mv.: Babári Krisztina.

Zatkalik András
további cikkek
Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Bátor vállalkozás egy DJ részéről hozzányúlni és újragondolni olyan dalokat, amikhez az emberek ezerféle módon kötődnek. Márpedig a Rubber Puppet Kossuth utcánja olyan a veszprémieknek, mint például a Nélküled a magyar válogatott szurkolóinak, vagy az Azért vannak a jó barátok egy osztálytalálkozón. DJ Thomas viszont pontosan érti, hogy milyen az a bizonyos veszprémi életérzés, hiszen ő is itt volt gyermek, majd fiatal felnőtt, közben pedig állandó szereplője lett a veszprémi buliknak a DJ-pult mögött. Nem is volt kérdés, hogy első saját remixében a Kossuth utcánt dolgozza fel. Megkerestük a DJ-t, hogy elmeséje a dal megszületésének történetét. tegnap 12:08 Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. 2024. július 24. 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.