Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
17°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
17°C

Füreden falhatjuk a könyveket

2008. április 8. 23:37
Balatonfüreden immár egyel kevesebb kifogást találhat az, akinek nem erőssége az olvasás. A városi könyvtár ugyanis április 1-jétől eltörölte a beiratkozási díjat, a könyvek és folyóiratok ingyen kölcsönözhetők. A városi bibliotékák között egyedülálló kezdeményezést nem tréfának szánták: a polgármester ötlete volt.
 

Dr. Bóka István ily módon ültette át a gyakorlatba azt, amiről mindenhol beszélnek: miközben az olvasás fontosságát hangsúlyozzuk, a felnőttek és a gyerekek is egyaránt egyre kevesebbet veszik a kezükbe a könyveket.Tegyük hozzáférhetőbbé a betűket, ez volt a szempont – mondta a polgármester. Sokat remélünk ettől a változástól. Ez lesz a jövő, hiszen a kistelepüléseken már most sem kérnek a beíratkozásért pénzt, egyre többen ismerik fel, valamit tenni kell az olvasásért - tette hozzá.

                                                  

A könyvtárban a cd-, dvd-kölcsönzésért, az internethasználatért továbbra is fizetni kell, a késedelmi díjakat továbbra is kiróják. A beíratkozási díjak okán kieső 600-700 ezer forintos évi bevétet az önkormányzat kompenzálja – tudtuk meg Sárköziné Sárovits Hajnalka igazgatótól. A könyvtár beíratkozási díja eddig 1200 forint volt, igaz, a tizenhat éven aluliaknak és a hetven év felettieknek nem kellett fizetniük, és többen különböző kedvezményeket vehettek igénybe. Az intézménynek jelenleg közel háromezer beiratkozott tagja van, de alkalmi látogatók is akadnak szép számmal. A díjmentesség mellett egy alkalommal nyolc könyvet négy hétre, illetve tíz folyóiratot egy hétre lehet kikölcsönözni.

Zatkalik-Peresztegi Virág
további cikkek
Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Fennállásának fél évszázados jubileumát ünnepelhette pénteken a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. tegnap 16:33 A honvédelem napja a magyar társadalom napja is A honvédelem napja a magyar társadalom napja is Hatodik alkalommal rendezik meg a Honvédelmi Napot Veszprémben, ennek alkalmából tartottak péntek délelőtt az Agóra Veszprém Kulturális Központban ünnepi állománygyűlést a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ katonái. tegnap 14:17 Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. 2024. május 17. 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. 2024. május 17. 17:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.