Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 11. Ferenc
Veszprém
12°C
2024. május 11. Ferenc
Veszprém
12°C

Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen

2024. április 28. 8:38
Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket.

Kutyasétáltatással, kvízzel, bemutatókkal várták az állatbarátokat a Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központba. Czink Vivien, a hely ügyvezetője úgy fogalmazott, rendkívül sikeres időszak áll mögöttük, hiszen nemrég indult el a központ, mégis gőzerővel dolgoznak azon, hogy minél több emberhez eljusson a felelős állattartás fontossága, és szeretnék felhívni a figyelmet az örökbefogadás lehetőségére.

Czink kiemelte, munkájuk során már nagy sikereket értek el, hiszen számos kutya szerető otthonra lelt. Hozzátette, a macskák valamiért kevésbé kelendőek, de bízik benne, hogy ez változni fog, hiszen a menhelyen jelenleg is tizenkét macska él, és egyébként harminc kutya.

Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos úgy fogalmazott, hosszú út áll mögöttük, hiszen sok idő telt el az elképzelés és a megvalósítás között, de a tesztüzemen túl vannak, és rendkívül sikeresen telt. A nyíltnap egyik célja, hogy a térségben minél szélesebb körben megismerjék a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány működését, misszióját, hitvallását. Nem elég fenntartani a központot, működtetni is kell, sok segítségre van szükség, így önkéntesekére is, szerencsére sokan a PUMI mellé álltak. Az egyik legfontosabb cél a gyermekek edukálása, hiszen a ma gyermeke a jövő állattartója.

Gregor Bernadett színésznő is az alapítvány mellé állt, s a nyíltnapon személyesen is részt vett, hiszen szívügye a felelős állattartás. A színésznő elárulta, gyerekkora óta folyamatosan állatok közelségében van, csupán néhány olyan hónap telt el felnőtt életében, hogy nem élt együtt társállattal. Szomorúan látja, ha a felelős állattartás kifejezést nem mindenki érti és érzi fontosnak, de bízik abban, hogy a PUMI nyíltnapja is egy olyan mérföldkő, ahol az állatok szeretete, s azok felelős gondozása széleskörbe eljut.

Porga Gyula polgármester is köszöntet mondott a Központ dolgozóinak, s kiemelte, öröm látni, hogy milyen erős szellemiséget alkotnak az állatbarátok. Bízik abban, hogy a további munka is sikeres lesz, de úgy hiszi, a közös gondolkodás, az eddigi együttműködés megpecsételte a menhely jövőjét, sikerét.

A rendezvényen a Veszprémi Petőfi Színház vezetősége is kint volt, nem véletlen, hiszen a teátrum állatbarát intézmény, s szívügyük a felelős állattartás.

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
A lehetőség évada lesz a 2024/2025-ös a Veszprémi Petőfi Színházban A lehetőség évada lesz a 2024/2025-ös a Veszprémi Petőfi Színházban Kedd délután hivatalosan is bejelentették a következő, 2024/2025-ös évad előadásait. Ismét izgalmas repertoárral készül a teátrum, de a kialakult igény miatt nagyon sok korábbi előadás is műsoron marad. Nagy-Kálózy Esztert is láthatjuk majd, csak úgy, mint Őze Áron rendezését. 2024. május 7. 22:05 Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása. 2024. május 6. 16:31 Megújult a takácskerti sportpálya Megújult a takácskerti sportpálya Az Európa Kulturális Fővárosa év alatt rengeteg nagyszabású infrastrukturális beruházás történt Veszprémben, de a városrészek fejlődése nem állt meg, és a helyi közösségek töretlen erővel dolgoznak együtt továbbra is. Ahogy a Takácskert eddig elhanyagolt focipályának megújulása is ezt mutatja.   2024. május 6. 15:56 Kétéves lett a veszprémi Hufbau közélet Kétéves lett a veszprémi Hufbau A Hufbau egy teljes egészében magyar tulajdonú vállalkozás, amely franchise-ként, hálózatban működik az ország több területén. Veszprémben családi vállalkozás üzemelteti immár második éve. 2024. május 5. 16:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.