Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 10. Ármin
Veszprém
19°C
2024. május 10. Ármin
Veszprém
19°C

Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor

2024. április 25. 10:19
Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is.

A cég 2022-ben nyerte el a GINOP Plusz programban elérhető vissza nem térítendő pályázati támogatást, összesen 115,38 millió forintot. Mint azt Feodor András ügyvezetőtől megtudtuk a projekt záró eseményén, a támogatás révén komplex fejlesztést hajthattak végre a nagy múltú vállalatnál. 

Projektzáró rendezvényen mutatták be a Balaton Bútor kft. fejlesztéseitProjektzáró rendezvényen mutatták be a Balaton Bútor kft. fejlesztéseit

Új termelőeszközöket szereztek be, melyek közül egy CNC eszterga gép a legjelentősebb. A gyártórendszer emberi felügyelet mellett önállóan képes a tervek alapján elkészíteni a termékeket a faanyagból, amit majdnem kész állapotra is csiszol, ezzel több munkafolyamatot is kivált. 

A CNC eszterga gép szinte készre csiszolja a munkadarabokatA CNC eszterga gép szinte készre csiszolja a munkadarabokat

A pályázat szoft elemeként lehetőség adódott a munkavállalói csapatot is erősíteni. Ez egyfelől képzéssel történt: 3 fő vehetett részt 30 órás angol nyelvi oktatáson, ahol elsősorban a faipari szakmai nyelvtudást fejlesztették. Másfelől pedig külső szakértők világították át a munkafolyamatokat, interjúztak a munkavállalókkal, elemzést készítettek és javaslatokat tettek cégen belüli pozíciócserékre, személyi változásokra, hogy mindenki a képességeinek és motivációinak megfelelő pozícióban hatékonyabban járulhasson hozzá a cég működéséhez és sikereihez a hazai és nemzetközi piacon. 

Feodor AndrásFeodor András

A projekt részét képezte egy energetikai beruházás is: két kazánt telepítettek – egy 500 és egy 100 kilowattosat. Ezek révén hasznosulhat a termelés során keletkező fa hulladék, és megújuló módon képesek az üzemegységek fűtését biztosítani. 

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak a Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak a Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön a köztévében. tegnap 12:07 Vihar az ellenzéknél - kié pontosan a Híd a városért? Vihar az ellenzéknél - kié pontosan a Híd a városért? Ha bárki beírja a Google keresőjébe a „híd a városért” kifejezést, akkor kiad egy politikai oldalt komplett választási programmal, a jelöltek bemutatkozásával. Ez persze nem meglepő, hiszen Veszprémben az egyesült ellenzéki pártok – MSZP, DK, Momentum, Párbeszéd-Zöldek – pont egy ilyen nevű civil egyesülettel közösen állítottak listát és kampányolnak. Igen ám, de az említett honlapon egyáltalán nem ezek a pártpolitikusok jelennek meg, hanem egy másik veszprémi civil formáció, az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért csapat tagjai. Cikkünkben utánajártunk, hogy pontosan mi lehet a hátterében a választók összezavarására is alkalmas helyzetnek. tegnap 14:22 A harctéri életmentést gyakorolták A harctéri életmentést gyakorolták A NATO tagállamok és partnerországaik közül harminchárom nemzet mintegy 1600 fővel vett részt a gördülékeny többnemzeti katona-egészségügyi feladatvégrehajtás, illetve az egészségügyi területen való interoperabilitás érdekében rendezett Vigorous Warrior gyakorlaton Bakonykútiban. 2024. május 8. 14:45 A fiatalok is szívesen adnak borravalót, de már nem készpénzben A fiatalok is szívesen adnak borravalót, de már nem készpénzben Továbbra is népszerű a borravaló intézménye Magyarországon, bár a fiatalabbak már jobban meggondolják, mennyivel adjanak többet a szolgáltatásokért - ismerteti felmérése alapján a Hellopay fizetési rendszereket üzemeltető társaság az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében. 2024. május 8. 13:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.