Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ismét strucctojásfát díszítettek az állatkertben

2024. március 27. 14:30
A tavalyi nagy sikeren felbuzdulva idén is strucctojással díszített fa várja az állatkert látogatóit a Gulya-dombi bejáratnál az ünnepi hosszú hétvégén.

Az állatkertben összesen kilenc strucc él, akik évente összesen mintegy 60-70 tojást raknak. Ezek közül nagyjából huszonötöt fújtak ki és festettek meg az állatkert munkatársai akril- illetve tojásfestékkel. A kifújt tojások belsejét eleségként hasznosították, az ormányos medvék körében például kedvelt csemegének számít.

A strucc a legnagyobb testű ma élő madárfaj, tömege a 100-150 kilogrammot is elérheti. Afrika szavannáin, nyílt területeken él, háziállatként másutt is tartják. Röpképtelen, de jól fut: akár  óránkénti 70 kilométeres sebességre is képes. Krémszínű vagy fehér tojásainak tömege a másfél kilogrammot is elérheti. A negyvennapos költési időszak végére a fiókáknak különleges nyakizomzata fejlődik ki, hogy a rendkívül vastag tojáshéjat át tudják törni.

A vadaspark a hosszú hétvége mindegyik napján nyitva tart: pénteken, szombaton és vasárnap 9 és 16 óra között, míg húsvét hétfőn egy órával tovább, 17 óráig élvezhetjük az állatkerti sétát. 

A közelgő ünneppel kapcsolatban az állatkert munkatársai arra is felhívják a figyelmet, hogy az otthonra vásárolt állatok sokéves felelősséggel járnak, bizonyos nyúlfajok több mint tíz évig is élhetnek, és ezalatt kitartó és odaadó gondoskodást igényelnek. Aki csak az ünnepi hangulat kedvéért szeretne a tapsifülesekkel találkozni, az állatkertben megteheti: a kölyökdzsungelben várják a barátkozó kedvű gyerekeket. 

Kapcsolódó cikk
A felelős állattartás az ünnepek idején is fontos
A húsvéti időszakban számos család gondolja úgy, hogy élő nyúllal lepi meg a gyermekeket, ugyanakkor fontos mérlegelni, hogy állatot tartani hosszú távú elköteleződést jelent.
Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   ma 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. ma 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.