Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ráncfelvarrás vagy inkább arcjóga?

2024. január 28. 22:19
Annyi mindent teszünk a testünkért, a lelkünkért. Egyre többen gondolnak a prevencióra, a bajok megelőzésére és arra, hogy amit mi magunk megtehetünk, azt tegyük meg saját egészségünk érdekében. Mi a helyzet az arccal?

Mostanság gyakorta hallani az úgynevezett arcjógáról, ami az arcizmok tornáztatását jelenti. Fiatalító eszközként került a figyelem központjába, és mára már nem meglepő, hogy az internet tele van arcjógás videókkal, pont úgy, mint a megszámlálhatatlan mennyiségű alakformáló edzéssel.

Mi is tetszik elsősorban a grimaszolós, masszírozós gyakorlatokban? Az öregedés jeleinek csökkenésére nem lehet elég korán elkezdeni figyelni. Ez a hosszútávú gondolkodás, az arcjógába (vagy valamibe) mélyen belevetett hit figyelemreméltó. Ugyanakkor a később eljövő ráncosodásra már évekkel, évtizedekkel előbb gondolni, azt hiszem erőről tanúskodik, és nem mellesleg optimizmusról is. Bár kimutatták, hogy a rendszeres tornát követően már néhány héten belül javul a vonások teltsége, tehát korai jelekre is számítani lehet.

További előnye, hogy fokozza a vérkeringést és javítja a nyirokelvezetést. A szem alatti karikák eltüntetésére, enyhítésére is jó, arról nem is beszélve, hogy fokozza a mentális egészséget.

Szintén jó hír, hogy internetes videók segítségével otthon saját magunk is elvégezhetjük a gyakorlatokat.

Szabó Eszter

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.