2018. szeptember 21., péntek
Máté névnap

blog

Betegen, sérülten edzeni
Egy újabb olyan téma, ami szinte mindenkit érint. Sok a különböző vélemény, a bevált praktikák és a sztereotípiák. Próbálok úgy véleményt formálni, hogy közben leszögezem: nem vagyok orvos, nem tisztem a munkájukba avatkozni, nyilván nem véletlenül tanultak annyit. (Az viszont a másik oldal, hogy beszéltem én már sokat tanult gépészmérnökkel, aki nem tudta a kalapácsról, hogy melyik felével ütnek….)
  • 2018.09.19. 12:00
  • vehir.hu
Akik a szívből jövő vidéki vendéglátásban hisznek
16 vidéki étterem, ugyanennyi világnézet és kreatív séf, egy küldetés. Ez a Stílusos Vidéki Éttermiség, azaz a Svét nevű étteremcsoportosulás, melynek célja, hogy bemutassa és erősítse a regionális magyar konyha értékeit.
  • 2018.09.13. 11:59
  • Ge. Á.
  • Ecoport magazin
Macskajaj
A mai modern társadalmunk, kényelmes kis világunk egyik jellemző problémája a hátfájás, és a gerincbántalmak. Egyre több embert érint ez a probléma és egyre komolyabban. A vizsgálatra várók, lassan hónapokat szenvednek, mire orvos egyáltalán látja őket. Mégis azt látom, hogy csak akkor foglalkoznak a dologgal, ha már megvan a baj. Menjünk a dolgok elébe, hátha van, akinek ez még nem késő.
  • 2018.09.12. 11:56
  • vehir.hu
  • Németh Richárd
Galaktikus sörök mindenkinek
A hazai kisüzemi sörfőzdéket bemutató sorozatunk negyedik epizódjában Róth Zoltán szortimentjét futottuk át a Gusto Delicate üzletvezetőjével és sörszakijával, Fuchs Róberttel.
  • 2018.09.06. 14:41
  • Bertalan Melinda, Ge. Á.
Táplálékkiegészítők=eretnekség?
Mikor elkezdtem ide írogatni, nem titkolt célom volt, hogy ne szakmai, félig latin, félig orvosi szakzsargont, hanem relatív rövid, mindenki számára érthető, szösszeneteket „gyártsak”. Témáim pedig a naponta felmerülő kérdésekből, beszélgetéseim alapján születnek.
  • 2018.09.05. 12:00
  • vehir.hu
Repülő- és halott nyulak a sörösüvegben
Na meg egy láthatatlan bikini. Íme a hazai kisüzemi sörfőzdéket bemutató videós sorozatunk harmadik része, melyben egy olyan manufaktúra legnyáribb söreit tekintjük át, mely bátran nyúl a receptekhez. Annyira, hogy még egy kategórián kívülit is megalkottak.
  • 2018.08.31. 05:00
  • Bertalan Melinda, Ge. Á.
Komfortzóna és homeosztázis
Bár azt ígértem nektek, hogy nem hajtok végre szőnyegbombázást mindenféle idegen és szakmai szöveggel, ezt a két fogalmat fontos lenne megismernetek. Már csak azért is, hogy értsétek, miről tépem a számat az edzéseinken.
  • 2018.08.29. 12:01
  • vehir.hu
Az edzés nálam
Elég érdekes a megítélésem a városban… vannak akik imádják az edzéseimet és az elveimet, vannak akik túl keménynek tartanak, és vannak akik ódzkodnak attól, hogy egyáltalán eljöjjenek kipróbálni.
  • 2018.08.22. 12:12
  • vehir.hu
Nem kell megijedni, nincs a főzetben méz
Folytatjuk a hazai kisüzemi sörfőzdék bemutatóját. A második részben ismét Fuchs Róbert ajánlja a legjobb tételeket a Fóti Kézműves sörfőzdétől. A Keserű Méztől nem kell megijedni, nem mézzel készül, csak az íze emlékeztet arra. Az egyik legjobb kánikulában iható sörről is szót ejtünk.
  • 2018.08.18. 04:00
  • Ge. Á.
Jojó, mi?
Bárkit megkérdezel, aki egy kicsit is foglalkozott a diétákkal, az egyből rávágja: hallottam már a jojó effektusról. Persze, szinte mindenki ismeri, tudja és mégis szinte mindenki elszúrja. Nagyon. Én is. Pedig ismerem. Rohadék! De mivel kiismerhető, ezért tehetünk ellene, ha akarunk. Vagy takarózhatunk vele. Bár azt meg minek?!
  • 2018.08.15. 12:00
  • vehir.hu
1 2 3 4 5 ... »