Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-1°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-1°C

Az ENSZ közgyűlésén szólalt fel Novák Katalin köztársasági elnök

2023. szeptember 20. 11:21
A magyar emberek békét és biztonságot akarnak – hangsúlyozta a köztársasági elnök New Yorkban, az ENSZ közgyűlésén.

Fotó: MTI / Sándor-palotaFotó: MTI / Sándor-palota

Mint mondta, a Kárpát-medencében "tudjuk, milyen szétszakítottságban élni és milyen szenvedést okoznak a háborúk. Tudjuk, milyen kincs a szabadság és mennyire fájdalmas, ha megfosztanak tőle". 

Novák kijelentette: Magyarország egyértelműen elítéli Oroszország Ukrajnával szemben tanúsított agresszióját, a nemzetközi jog megsértését, az áldozatot "mértünkön és erőnkön felül" segítjük. 

Hozzátette: a kárpátaljai magyarság révén "ez a háború, minket, magyarokat közvetlenül is érint". Nemcsak a szomszédokban dúló háborúról van szó, hanem a lövészárkokban magyarok is küzdenek. Éppen ezért Magyarország a béke pártján áll, kiáll Ukrajna területi egysége és függetlensége mellett, támogatja az országot abban, hogy az európai közösséghez csatlakozzon, ugyanakkor elvárja ugyanazoknak a normáknak a teljesítését – különösen a nemzetiségeket érintően –, amelyeket az európai közösségben mindenki mástól is elvárnak. 

további cikkek
Minimális áremelkedéssel indult a karácsonyfaszezon Minimális áremelkedéssel indult a karácsonyfaszezon Alig a tavalyi ár felett juthatnak idén a vásárlók fenyőhöz: a lucfenyőt 5, az ezüstfenyőt 6, míg a nordmann fenyőt 8 ezer forint körüli méterenkénti áron kínálják az utcai és piaci standokon megjelent alkalmi fenyőárusok - ismertette a múlt héten végzett felmérésének eredményét hétfőn az Agroinform.hu. ma 9:43 Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Aki iskolát alapít és újít fel, az bízik a jövőben - mondta a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadóünnepségén a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 2023. december 1. 16:16 A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi az Adventi Civil Börzét, idén ráadásul nemcsak a rászorulók karácsonyát tehetjük szebbé, de a gazdátlan állatokét is. 2023. december 1. 14:53 Pedagógusnak lenni egy életen át közélet Pedagógusnak lenni egy életen át Csütörtökön tartotta az önkormányzat az éves emlékdiploma ünnepséget, melyet azoknak a tiszteletreméltó pedagógusoknak rendeztek, akik oklevelüket ötven, hatvan, sőt hetven éve szerezték meg és harminc éven át pedagógusként dolgoztak.   2023. december 1. 12:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.