Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az ENSZ közgyűlésén szólalt fel Novák Katalin köztársasági elnök

2023. szeptember 20. 11:21
A magyar emberek békét és biztonságot akarnak – hangsúlyozta a köztársasági elnök New Yorkban, az ENSZ közgyűlésén.

Fotó: MTI / Sándor-palotaFotó: MTI / Sándor-palota

Mint mondta, a Kárpát-medencében "tudjuk, milyen szétszakítottságban élni és milyen szenvedést okoznak a háborúk. Tudjuk, milyen kincs a szabadság és mennyire fájdalmas, ha megfosztanak tőle". 

Novák kijelentette: Magyarország egyértelműen elítéli Oroszország Ukrajnával szemben tanúsított agresszióját, a nemzetközi jog megsértését, az áldozatot "mértünkön és erőnkön felül" segítjük. 

Hozzátette: a kárpátaljai magyarság révén "ez a háború, minket, magyarokat közvetlenül is érint". Nemcsak a szomszédokban dúló háborúról van szó, hanem a lövészárkokban magyarok is küzdenek. Éppen ezért Magyarország a béke pártján áll, kiáll Ukrajna területi egysége és függetlensége mellett, támogatja az országot abban, hogy az európai közösséghez csatlakozzon, ugyanakkor elvárja ugyanazoknak a normáknak a teljesítését – különösen a nemzetiségeket érintően –, amelyeket az európai közösségben mindenki mástól is elvárnak. 

további cikkek
A mérnöki, a programozói és az orvosi pályát tartják legvonzóbbnak a tudományos-technológiai szakok hallgatói egy felmérés szerint A mérnöki, a programozói és az orvosi pályát tartják legvonzóbbnak a tudományos-technológiai szakok hallgatói egy felmérés szerint A mérnöki, programozói és orvosi pályán helyezkednének el legszívesebben a tudományos-technológiai képzések hallgatói, emellett az egyetemisták "menőnek" tartják a menedzseri karriert, az adattudományhoz, a mesterséges intelligenciához kapcsolódó szakmákat, és az egészségügyi életpályát is - közölt az MTI-vel a Siemens Zrt. az UNIside felsőoktatási portállal az egyetemisták pályaképéről, jövőbeni karrierterveikről végzett online kérdőíves kutatásának eredményeit szerdán. ma 21:58 Rekordszámú pályázó az állatvédő civil szervezetek keretére Rekordszámú pályázó az állatvédő civil szervezetek keretére Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel. ma 14:43 Navracsics Tibor: a Fidesz tudja egyesíteni a nemzet javát Navracsics Tibor Navracsics Tibor: a Fidesz tudja egyesíteni a nemzet javát Magyarország húsz évvel ezelőtt csatlakozott az Európa Unióhoz, miután a népszavazáson a magyarok 84 százaléka döntött a csatlakozás mellett. Az ország történetében jelentős mérföldkő volt 2004. május elseje, amely számos változást és lehetőséget hordozott magában. Az elmúlt két évtized tapasztalatairól, a csatlakozáskor megfogalmazott elvárásokról és reményekről, valamint a jelenlegi politikai helyzetről, továbbá a közelgő uniós és önkormányzati választásokról kérdeztük dr. Navracsics Tibor, közigazgatási- és területfejlesztési minisztert. Az interjú során szó esett Magyarország és az Európai Unió közötti kapcsolat fejlődéséről, a jövőbeli tervekről, valamint azokról a kihívásokról, amelyekkel az ország szembesül a mai politikai környezetben. ma 21:57 Legyen szivacsváros Veszprém! Legyen szivacsváros Veszprém! Adamecz Zoltán és Gerstmár Ferenc, az Együtt Veszprémért Egyesület két tagja, valamint polgármester- és képviselő-jelöltje azonnali intézkedéseket sürgetnek az utóbbi időben gyakran tapasztalható villámárvizek megoldására. Mindezt az úgynevezett „szivacsváros” koncepció megvalósításával érnék el. ma 15:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.