2023. március 21.
//
Benedek névnap

15 évesek lettünk!

2023. március 19. 13:43
2008. március 18-a számunkra egy rendkívül fontos dátum: a Vehíren ekkor jelent meg a legelső cikk, amit azóta közel 100 ezer másik követett. Tizenöt év alatt rengeteg minden változott a világban, benne Veszprémben és persze a médiában is. Egyedül a Vehír szerkesztőségének elhivatottsága nem változott, hogy gyorsan, pontosan, első kézből szállítsa a híreket a veszprémieknek, sőt élményt adjon a tájékoztatással.

Tizenöt év egy ember életében is meghatározó időszak. A csecsemőből tinédzser lesz, a kamaszból szülő és így tovább… Amikor pedig azt mondjuk, hogy a média világa egyre gyorsuló tempót diktál, a tizenöt év alatt akár évtizedek tapasztalatát is átélheti egy szerkesztőség.

Valahogy így van ez a Vehír életében is. Egy újságíró munkája sohasem lehet monoton. Hiszen nem lehet tudni, hogy például egy csendes vasárnapot mikor kavar fel egy olyan történés, ami nagyon gyorsan az internetes hírportálok elé szögezi az embereket. Mert a tájékozottságra mindenki a vágyik, a tájékozódást pedig élményként is meg lehet élni. Ez az újságírók egyik feladata és ebben hiszünk mi is.

Habár egy jubileum kiváló lehetőséget kínál arra, hogy részleteibe merülve végigmenjünk a mögöttünk hagyott időszakon, mi most mégsem veselkedünk ennek neki. Közel 100 ezer publikált cikk után ez talán lehetetlen küldetés is lenne, de mégis, ha felidézzük ennek a másfél évtizednek az emlékezetesebb mozzanatait, akkor azt látjuk, hogy a Vehír ott volt a veszprémiek sikereinél, kudarcainál, az örömteli pillanatoknál és a nehezebb időszakokban is. Számos esetben utánajártunk és megmutattuk az egyszerű hírek mögött megbúvó kulisszatitkokat, azokat a dolgokat, amikből a hírek információvá válnak az olvasók előtt.

Követtük a veszprémi sportéletet, közelebb hoztuk a sportolókat és edzőket, valamint a közéleti személyeket és a kultúra képviselőit az emberekhez, miközben számos esetben bemutattunk olyan helyi embereket és az ő megoldásaikat, amik példaértékűek, elgondolkodtatóak bárki számára, amiben megmutatkozik az igazi veszprémiség.

Ezeknek az értékeknek a felkarolása vezérelt akkor is, amikor pár éve útnak indítottuk az Ecoport magazint, ami az online világon túl klasszikus nyomtatott magazinformában is a veszprémi sajtótermékek egyik kiemelt és büszkén mondhatjuk, hogy megbecsült szereplője lett.

Eközben persze a Vehír is formálódott, átalakult, többször új, a kor trendjeinek megfelelő külsőt öltött magára, ahogy tartalmában is követte az internetezők elvárásait egy vezető hírportállal kapcsolatban.

Talán nem is lenne jobb alkalom, mint a tizenötéves jubileumunk arra, hogy ismét új lendületet vegyünk. Szerkesztőségünkben a hírek feldolgozása és publikálása mellett már javában dolgozunk azon, hogy hamarosan egy külsőben és tartalmában is felfrissült portált kínáljunk olvasóinknak. Közéleti és közérdekű hírek, kulturális cikkek és a sport szempontjából egyaránt. Utóbbihoz kapcsolódóan hétfőn egy meglepetéssel is készülünk, egy olyan játékot hirdetünk, ahol értékes nyereményekért bárki próbára teheti majd jártasságát Veszprém és a nagyvilág sportvilágából.

Köszönjük eddigi bizalmukat és továbbra is várjuk olvasóinkat a nap 24 órájában, az év 365 napján a Vehír oldalára!

Érdekességképpen megnéztük a Vehíren publikált legelső cikkeket. Ezek között ott van egy részletes írás a megyei kórház részvénytársassággá alakulásáról, de azokban a napokban ment el közülünk Széki Patka László költő is, akitől személyes nekrológgal búcsúztunk. Ugyanígy tizenöt évvel ezelőtt lett kalandos körülmények között a Veszprémi Állatkert lakója Gerzson, Juliska és Alfréd is, két kismalac és egy huszármajom, amiről szintén írtunk már akkor is.

vehir.hu

További cikkek

Győri művészeti programnak ad otthont a festői Káli-medence
Győri művészeti programnak ad otthont a festői Káli-medence
A győri Széchenyi István Egyetem Circular Living Concept néven indította el tavaly fenntarthatóság, újrahasznosítás és művészet-design fókuszú komplex szemléletformáló projektjét. A program részeként a következő hónapokban izgalmas műalkotások készülnek a Győr-Moson-Sopron vármegyében összegyűjtött hulladékokból.
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig egy alkalommal módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn.
Játsszon sportkvízünkkel és nyerje meg az aláírt Telekom Veszprém mezt!
Játsszon sportkvízünkkel és nyerje meg az aláírt Telekom Veszprém mezt!
A Vehíren már tizenöt éve követjük folyamatosan Veszprém, az ország és a nagyvilág sporteseményeit. Hűséges olvasóinkat most egy játékra hívjuk, hogy értékes nyereményekért próbára tegyék tudásukat a sport világából. Tíz kérdésből álló kvízünkben, aki legalább hat kérdésre helyesen tudja a választ, megnyerheti a Telekom Veszprém csapata által aláírt mezt, valamint a Saiko no Sushi ázsiai étterem 30.000 Ft-os vacsorautalványát.
Véget ért a téli üzem, nekilát az útburkolat javításának a Magyar Közút
Véget ért a téli üzem, nekilát az útburkolat javításának a Magyar Közút
A következő időszak időjárására tekintettel március 16-án véget ért a téli üzem a Magyar Közútnál. Március 31-ig mérnökségenként még legalább egy, síkosságmentesítésre alkalmas adapterekkel felszerelt gépet bevetésre készen tartanak a szakemberek, de a melegaszfalt keverő telepek nyitását követően már a lokális javítási munkák kerülnek a tevékenység fókuszába – közölte a társaság.
Reggeli rádióműsorból a sarki fények világába
Reggeli rádióműsorból a sarki fények világába
Szekeres Dávidot, a Méz Rádió reggeli műsorvezetőjét az esetek túlnyomó részében úgy ismerheti Veszprém közönsége, mint aki már hajnali hatkor képes átlag feletti módon lendületet venni a mikrofon előtt. A rádiós műsorvezető most mégis egy másik oldalát mutatja meg. Egy olyan ember mutatkozik be, aki Európa legtávolabbi, egyben egyik legnyugodtabb térségébe zarándokol el, hogy egy égi jelenségre vadásszon.