2022. január 17.
//
Antal névnap

Megérkezett Llíriába a magyar válogatott

2021. november 30. 20:12
MTI
A magyar női kézilabda-válogatott kedden megérkezett Párizsból Valenciába, a szerdán kezdődő világbajnokságra.

A csapat elfoglalta szállását, és Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány este már edzést is tart az E csoport küzdelmeinek otthont adó llíriai sportcsarnokban.    

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Holanek Zoltán erőnléti edző Párizsban maradt, mivel az utolsó koronavírustesztje pozitív lett, ám folyamatosan tartja a kapcsolatot a szakmai stábbal. Valamennyi játékos és minden további stábtag negatív teszteket produkált Franciaországban és Spanyolországban is.

Fotó: MKSZ FacebookFotó: MKSZ Facebook

Az olimpiai hetedik helyezett magyarok múlt pénteken 33-28-ra, vasárnap pedig 29-28-ra kikaptak az ötkarikás címvédő francia válogatott vendégeként felkészülési mérkőzésen. A világbajnokság csoportkörében a magyar együttes csütörtökön Szlovákiával, szombaton Csehországgal, jövő hétfőn pedig Németországgal találkozik, egyaránt 20.30-tól.    

Mind a nyolc csoportból az első három helyezett kerül a középdöntőbe, ahova magukkal viszik a másik két továbbjutó elleni eredményeiket. A küzdelmek négy, egyenként hatcsapatos csoportban folytatódnak, innen az első két-két helyezett kerül a negyeddöntőbe.

További cikkek

Gulyás István: letisztultabban kézilabdáztunk
Gulyás István: letisztultabban kézilabdáztunk
Gulyás István szövetségi kapitány szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott letisztultabban játszott vasárnap Portugália 31-30-as legyőzése során a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában.
Máthé a legértékesebb góljának tartja a győztes találatot
Máthé a legértékesebb góljának tartja a győztes találatot
Máthé Dominik az eddigi legértékesebb góljának tartja azt a találatot, amellyel a magyar férfi kézilabda-válogatott 31-30-ra legyőzte Portugáliát a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, vasárnap.
A magyar válogatott hatalmas csatában verte Portugáliát
A magyar válogatott hatalmas csatában verte Portugáliát
A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-30-ra legyőzte Portugáliát a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, vasárnap a budapesti MVM Dome-ban.
Győri Mátyás koronavírusos
Győri Mátyás koronavírusos
Megfertőződött a koronavírussal Győri Mátyás, a részben hazai rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott irányítója.
Ancsin: az elmúlt három év legrosszabb mérkőzése volt
Ancsin: az elmúlt három év legrosszabb mérkőzése volt
A jobbátlövő Ancsin Gábor szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott számára az elmúlt három év legrosszabb mérkőzése volt a csütörtöki, amelyen nagy meglepetésre 31-28-ra kikapott Hollandiától a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában.