Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Zavartan viselkedett a sofőr és utasa, kábítószergyanús anyag volt a táskájukban

2021. április 21. 10:22 // Forrás: police.hu
A tapolcai nyomozók gyanúsítottként kihallgattak egy 43 és egy 48 éves férfit.

A járőrök Kapolcson ellenőriztek egy autót és igazoltatták annak 48 éves monostorapáti vezetőjét, valamint 43 éves Tapolca környéki utasát április 17-én délután. Az intézkedés során a két férfi idegesen és zavartan viselkedett, ezért a rendőrök átvizsgálták a ruházatukat, a csomagjaikat és a gépkocsit is, ennek során az utas táskájában egy tasak növényi anyagmaradványt, több fecskendőt és tégelyt, bennük különböző folyadékokkal, tűket, valamint kábítószer fogyasztásához használatos további eszközöket találtak, illetve az autó egyik ülése alatt egy kést.

A két férfit ezután előállították, az orvos jelenlétében alkalmazott kábítószer-gyorsteszt mindkét személynél pozitív értéket mutatott, a rendőrök április 18-án gyanúsítottként kihallgatták őket.

Fotó: police.huFotó: police.hu

A 48 éves sofőr lakhelyén végzett kutatás során önzárós tasakban növényi leveleket, egy műanyag dobozban növényi magvakat, míg a házhoz tartozó garázsban egy speciálisan kialakított fóliasátorban több tő kannabisz növényt találtak a rendőrök ládákba ültetve. A termesztést kiépített szellőző-, öntöző- és világítórendszer biztosította.

A férfi a nyomozók kérdésére elmondta, hogy a termesztéshez ő maga építette a berendezést, majd a kábítószermagokat elültette, és a kikelt növényeket gondozta, szüretelte saját felhasználásra. A monostorapáti sofőr ellen kábítószer birtoklása bűntett, míg 43 éves utastársa ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Tapolcai Rendőrkapitányságon.

A talált kést a rendőrök lefoglalták, közbiztonságra különösen veszélyes eszköz tartása miatt külön szabálysértési feljelentéssel éltek.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.