Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Megjelent az Ecoport magazin tizennyolcadik száma

2019. szeptember 16. 12:00
A nyomtatott és online formában is olvasható lap ezúttal igazán lokálpatrióta számmal jelentkezett, címlapján Veszprém polgármesterével, Porga Gyulával.

Veszprém első embere vagy inkább utolsó bástyája? Porga Gyula, a magazin aktuális címlapalanyára tulajdonképpen bármelyik jelző illik. A veszprémi polgármester sokáig futballozott, kapusként, így aztán adódhat a kérdés, városvezetőként is hasonló szerepet szán-e magának. A választ természetesen nem fogjuk elárulni, kiderül az interjúból, amiben különutas megoldásokról, kockázatvállalásról, konfliktuskezelésről és 2023-ról is kérdeztük.

Utóbbi kiemelkedően nagy siker a város életében, a legújabb lapszám azonban bőven tartogat egyéni sikersztorikat is: Forgács-Fábián Sára és az Amigos Alapítvány már messze földön híres, ahogy az Utcazene Fesztivál is – mi most ezúttal a kevésbé elmesélt sztorikra voltunk kíváncsiak, a profiton túli mozgatórugókra. Ez mindegyik interjúalanyunkban közös volt ugyanis, akik sikereikről beszéltek: Jassek Balázst, a Stég üzletvezetőjét sem feltétlenül előbbi izgatta, egyszerűen csak abból kezdett el vállalkozást építeni, amit szeretett.

No de mi történik a nagy, visszhangos sikerek után? Nagy László, a magyar kézilabda legismertebb arca 22 év után úgy döntött, idén befejezi aktív sportolói pályafutását és a háttérből segíti tovább a sportágat. A nagy bejelentés után leültünk vele beszélgetni, hogyan érzi most magát, mik az új feladatai és persze arra is rákérdeztünk, biztosan nem fog-e többet kézilabdát venni a kezébe.

A környezettudatosság nemcsak divat, hanem az emberiség fennállásának záloga. Zöldnek lenni ráadásul nem csupán ésszerű lenni, de rendkívül érdekes is. Különösen, ha olyan vívmányokról van szó, mint a Servo Movement elektromobilitási rendszere vagy a passzívházak felépítése, amelyekhez kapcsolódóan ugyancsak van okunk büszkeségre itt Veszprémben.

Megszívlelendő és példamutató tettek kapcsán egy új rovat is helyet kapott a magazinban, emellett az új számban egy kicsit visszatekintünk a nyárra is, guruló éttermek nyomába szegődtünk és a Balatonra látogattunk Winkler Nórához, de többek között az oldtimerek reneszánszának is utánajártunk.

A részletek és a további írások, interjúk olvashatók a legfrissebb Ecoport magazin hasábjain nyomtatott formában vagy online a www.ecoportmagazin.hu oldalon.

vehir.hu
további cikkek
Goda Krisztina: Anyukám szava a mai napig parancs Ecoport Goda Krisztina: Anyukám szava a mai napig parancs Goda Krisztina többek között a Kaméleon, a Csak szex és más semmi, a Szabadság, szerelem rendezője; nemrég Gárdonyi Géza művéből, az Ida regényéből készített tévéfilmet, melynek egyik forgatási helyszíne Veszprém volt. A Balázs Béla-díjas rendezőnek sikeres filmjei nagy ismertséget hoztak számára, a bulvár világa viszont teljes mértékben elkerülte. Többek között arról kérdeztük, miként lehet ma érvényesülni a szakmában… 2023. február 5. 12:15 Ha nem lennének olvasóim, nem írnék – pedig nem is nekik írok Ha nem lennének olvasóim, nem írnék – pedig nem is nekik írok Ugron Zsolna – az erdélyi születésű József Attila-díjas magyar író, újságíró, műsorvezető – gyerekkorának nagy része a Ceaușescu-rendszerben telt, végül a családnak sikerült elhagynia az országot. Zsolna később visszatért Erdélybe, a helyre, ami regényeiben is központi téma, csak úgy, mint az erős női főhősök, akik már-már az írónő védjegyévé váltak. Írói létről, szerepekről, nőiségről kérdeztük Ugron Zsolnát. 2022. december 20. 4:00 Élet és halál, mindkettő egy nagy titok Élet és halál, mindkettő egy nagy titok Vajon mit érez egy fiatal nő akkor, amikor meghozza a döntést, hogy szerzetesnővérnek áll? Mit érez akkor, amikor Istennek feltett kérdéseire nem kap egyértelmű válaszokat? Barnai Brigitta, a Congregatio Jesu női szerzetesrend veszprémi közösségének tagja több próbatételt is kiállt az évek alatt 2022. november 27. 10:17 Otthon lenni a betondzsungelben és elmenekülni a nagyvilágba Otthon lenni a betondzsungelben és elmenekülni a nagyvilágba A Haszkovó-lakótelep betondzsungelében nőtt fel, de ő ezt inkább lehetőségnek, mintsem hátránynak élte meg. Hiszen egy kertvárosi övezet nem segített volna neki, hogy kibontakoztassa kreativitását, amelyből megszülethetett a Hősök zenekar számos rap dala, vagy éppen létrejöjjenek a mural festmények Veszprém társasházainak tűzfalain. Élete jelentős részét a színpadon tölti, mégis szenvedélyesen kutatja az elhagyatott épületeket, még akkor is, amikor az illegalitás határán kell egyensúlyoznia. Ozsváth Gergővel, művésznevén Menthával beszélgettünk. 2022. október 8. 4:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.