Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tacskók vették be a völgyet

2019. szeptember 15. 4:00
Ötödik alkalommal rendezték meg szombaton a Tacsi Talit Veszprémben a Kolostorok és kertekben. A négylábúak találkozójára az ország másik feléből is érkeztek.

Már az első is remekül indult, a Tacsi Tali pedig mostanra egyértelműen a veszprémi szeptember egyik legkedveltebb programjává nőtte ki magát. Ez nem is csoda: a tacskókat mindenhol rajongás veszi körbe, akármerre mozgunk is a világban, így aztán a találkozó hamar túllépte a város közigazgatási határait, és ha folytatódik ez a tendencia, pár év múlva akár már nemcsak országos, de nemzetközi vonzerejű rendezvénnyé is válhat – méltatta Porga Gyula polgármester, fővédnök a kezdeményezést.

Úgy látszik, a sikerhez tényleg elég csak ennyi: fogni a tacskó gazdákat és arra buzdítani, hogy gyűljenek össze. Csaba Eszter ötletgazda azért ennél egy kicsit tovább ment, a tacsi tali nem csupán kutyás-gazdis piknik. Az egész napos rendezvény során több bemutató – szarvasgombász kutya, a Veszprém Megyei Kutató Mentő Szolgálat Alapítvány bemutatója, fitnesz, zumba – is szórakoztatja az egybegyűlteket, amihez tombola és koncert, no meg persze ügyességi verseny és szépségverseny is társul.

Egy kis egészséges versenyzés pedig értelemszerűen sokakat vonz, úgyhogy idén már rekordszámú induló volt: a rövid szőrű tacskók között 42, a szálkás szőrűeknél 8, a hosszú szőrűeknél 4, az ügyességi versenyen pedig 9 versenyző.

Közülük a következőképpen alakultak a helyezések:

Ügyességi szám:

3. hely: Stoki
2. hely: Süti
1. hely: Pletyka

Hosszú szőrű tacskók:

3. hely: Dió
2. hely: Picúr
1. hely: Charlie

GALÉRIA IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL

Szálkás szőrű tacskók:

3. hely: Nutella
2. hely: Manó
1. hely: Hubertus

Rövid szőrű tacskók:

3. hely: Django
2. hely: Mézi
1. hely: Albatros

A szervezők díjazták a legmesszebbről érkezett gazdit is, ezt a különdíjat Szebeni Erika vehette át, aki Gyuláról utazott Veszprémbe, míg a legfiatalabb gazdi különdíját a veszprémi Kiss Juhász László vehette át 26 napos kisbabájával.

A Tacsi Tali a szórakozáson túl jótékonysági célt is szolgált: a verseny nevezési díjaiból és a felajánlott adományokból befolyt összeget a Futrinka Egyesület, az Eszkuláp Állatvédő Egyesület, az Ultimátum Állatvédő Alapítvány, a Fehér Holló Alapítvány, a Vahur Állatvédő Egyesület és a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgalat Alapitvány javára ajánlották fel a szervezők.

A Futrinka Egyesület 2006 óta végzi három kiemelt faj – német dog, magyar vizsla és a tacskó – mentését, valamint igyekszik segíteni az idős és beteg kutyusokon is. A munkatársak évente körülbelül 250-300 kutyán segítenek. A szervezet nem rendelkezik saját telephellyel. A kutyusok egy része egy bérelt kennelsoron lakik. Itt külön kennelekben laknak a kutyák, jó minőségű tápot kapnak és minden nap futhatnak, játszhatnak is egy bekerített, füves területen. Az egyesület igyekszik idős vagy beteg védenceiket, illetve a kölyökkutyákat ideiglenes befogadónál elhelyezni, hogy melegben, családi környezetben lakhassanak már örökbefogadásukat megelőzően is. A felelős állattartás elvét követve minden kutya ivartalanítás, oltás, féregtelenítés, chipezés, illetve előzetes beszélgetés, ismerkedés után kerülhet új, szerető gazdához.

Galéria
V. Tacsi Tali Veszprémben
Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. 2024. április 22. 16:29 Harminc éve igazolják, hogy Veszprém tényleg a „királynék városa” Harminc éve igazolják, hogy Veszprém tényleg a „királynék városa” Három évtizedes jubileumát ünnepelte vasárnap a Zonta Club veszprémi szervezete. Harminc éve azért jöttek létre a nemzetközi szervezeten belül, hogy jobb világot építsenek a nőknek. Azóta ösztöndíjakon, jótékonysági akciókon és kulturális programokon keresztül is tettek ezért, a civil munka pedig a jövőben is folytatódik. 2024. április 22. 11:34 Mert a néptánc öröm Mert a néptánc öröm Nagysikerű gálaműsorral ünnepelték szombaton az Agora Kulturális Központ nagytermében a veszprémi néptánc ötvenéves töretlen sikerét. Ennek zászlóshajója a Veszprém-Bakony táncegyüttes, akik pontosan fél évszázada kezdték el a magyar néptáncot olyan szinten űzni, hogy azóta nem túlzás azt állítani, hogy nemzetközileg is ismertek lettek. A gálán az új generáció és a szenior korosztály is képviseltette magát. Porga Gyula polgármesternek pedig igaza volt: a néptánc az öröm. 2024. április 20. 23:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.