Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Évadnyitó a Veszprémi Petőfi Színházban

2019. augusztus 26. 11:00
Hétfőn tartották a Veszprémi Petőfi Színház évadnyitó ülését, ahol a jövőbetekintés és a célok megfogalmazása mellett az elmúlt időszakot is értékelték.

Már csak néhány nap maradt a nyárból, lassan vissza kell ülni az iskolapadba, mindenkinek indul a szokásos sűrű hétköznapi körforgása. A nyár búcsúztatásával párhuzamosan minden évben köszönthetünk is valamit, méghozzá az új színházi évadot!

Elsőként Brányi Mária alpolgármester üdvözölte a Veszprémi Petőfi Színház társulatát, sok erőt kívánva a kitűzött célok eléréséhez. Emellett szót ejtett a színház rekonstrukciós folyamatáról is, hitet adva, hogy a kivitelezés gyorsabb lesz, mint a tervezés.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő nem mint politikus, hanem mint néző szólt a társulathoz. Amellett, hogy izgatottan várja a következő évadot, háláját fejezte ki, amiért a színház minden évben jobbnál jobb előadásokkal „látja el” a várost.

Ahogy az előző évad, úgy a nyár is kellően színesre sikeredett, hiszen számos előadást vittek más városokba, sőt Erdélyben is vendégeskedett a társulat. Oberfrank Pál, a színház igazgatója elmondta, idén Balatonalmádiban – amellett, hogy tizenkét előadást mutattak be – sikerült két nyolc napos tábort is lebonyolítaniuk, a visszajelzések alapján pedig úgy tűnik,

nem az utolsó Carpe Diem! Ifjúsági táboron vannak túl.

A színháznak továbbra is célja, hogy a fiatalokat minél jobban behúzza a kultúra berkei közé, illetve elérni, hogy ne „csak” a nézői székből lássák a színházat, ezért szeptember tizennegyedikén ismét várják a színházrajongókat, hogy közösen barangoljanak a nézők a művészekkel, a színház kulisszáiban.

Oberfrank Pál elmondta, a színház jól működik, biztonságban van, anyagi problémáik pedig nem lesznek, annál több a tennivaló, hiszen szeptember huszonegyedikén már az Égigérő fű fogja „ellepni” a színháztermet.

Nagy Károly apátkanonok is beszédet mondott, aki alig három hete találkozott Ferenc pápával, így tőle hozott és adott tovább útravalót. Az apostolok cselekedeteinek történetével, nevezetesen Péter és Jánoséval buzdította a társulatot, vagyis: amikor ima idején a két apostol meglátott a templom előtt egy sánta embert, akkor így szóltak hozzá: „Ezüstöm és aranyam nincsen, de amim van, azt adom neked: a názáreti Jézus Krisztus nevében állj fel, és járj!”. Nagy Károly azért ezt a történetet hozta el, mert párhuzamot vélt felfedezni, hiszen,

egyfajta gyógyulást keres az is, aki belép Thália templomába,

a gyógyítást pedig a színház képes nyújtani.

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. ma 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  ma 11:53 Harminc éve igazolják, hogy Veszprém tényleg a „királynék városa” Harminc éve igazolják, hogy Veszprém tényleg a „királynék városa” Három évtizedes jubileumát ünnepelte vasárnap a Zonta Club veszprémi szervezete. Harminc éve azért jöttek létre a nemzetközi szervezeten belül, hogy jobb világot építsenek a nőknek. Azóta ösztöndíjakon, jótékonysági akciókon és kulturális programokon keresztül is tettek ezért, a civil munka pedig a jövőben is folytatódik. tegnap 11:34 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.