Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Egy Barkasban boroztam

2019. július 20. 14:38
A finom falatok után egy kis frissitővel folytatjuk gasztro kirándulásunkat az Utcazenén: kedvenc italos Food Truckom idén a Borkas.

Mivel Food Truckokról van szó, ezért az értékelés is jóval sokrétűbb a kínált étel vagy ital kóstolásánál. Ha kizárólag a gasztronómiai élményen lenne a hangsúly egyszerű sörsátrak és árusok is sorakozhatnának az utcákon, ám a Food Truck Show az étkezésen, italozáson kívül elengedhetetlen design elemévé vált a rendezvényeknek.

Mókás járgányok, látványos ételek, barátságos kiszolgálás jellemzi az új trendet és ki kell emelnem, hogy az előítéleteim ellenére az árak is jóval kevésbé voltak idén csillagászatiak a vártnál, ami őszintén szólva javára vált a gasztro autóknak, hiszen így tömegesen fogyasztották utcazenészek és vendégek is az érdekes falatokat uzsonnára, vacsorára vagy akár csak “kísérőnek”.

A Deep Burgernél vásárolt sültkrumpli tálam tökéletes uzsonnának bizonyult: a steak burgonyához hasonló hasábokat a burgerező által használt “titkos szószba” mártogatva falatozhattam az Óváros téren.

Csak tippelgetni tudnék mit tartalmazhat pontosan a csoda szósz, de engem teljesen meggyőzött. A kissé paradicsomos édeskés ízvilág lehet nem mindenkinek válna a kedvencévé, de a hozzám hasonló elfogult paradicsom imádóknak érdemes megkóstolni. Az uzsonnámhoz a legjobb választás egy jéghideg fröccs volt, amit a Borkas elnevezésű bor és szörp árusító Barkasból vásároltam.

Az a helyzet, hogy engem egy jól megválasztott “retro jármű” és egy ötletes név és design kombináció teljesen levesz a lábamról, így amikor megláttam a kék, narancs színben pompázó Borkast biztos voltam benne, hogy én itt fogom meginni a fröccsömet.

Értékelés

Ahogy említettem a Food Truck jóval több, mint egy “elveszed, megveszed, megeszed” kitelepülés és én mindig is nagyon értékeltem az ötleteket, amelyek igényességükkel túllépnek a sima falatozó hangulaton és már-már dekor elemként is értéket adnak hozzá a rendezvényekhez.

Ízlés kérdése, de nekem örök kedvenceim az “oldtimer, veterán, retro” hármasba tartozó autó csodák. Bár lányként nem sokat tudok a műszaki részletekről, de meggyőződésem, hogy a régi járművek “külcsínje” felülmúlhatatlan.

A Barkas régen egy kifejezetten népszerű jármű volt: legismertebb típusát a B1000-est a 90-es évekig a Magyar Posta is használta. Az igazi jellegzetes Barkas hangot a kétütemű Wartburg motornak köszönhettük, amelyet 1989-ig mindegyik B1000-esbe szereltek, majd később 1.3-as Volkswagen motort kaptak az újabb B1000/1 jelzésű járművek.

A technikai részleteken és a hangon túllépve engem nőként bevallom, hogy a kerek lámpák, az elképesztően menő hűtőrács és a tipikus retro busz forma győzött meg, illetve természetesen a Food Truck esetében egyértelműen jó döntésnek bizonyuló bor és Barkas kombinációból létrejövő szójáték.

A Borkas az ismert fröccs arányok mindegyikét kínálja rozé és fehér verzióban is, illetve az édesszájúaknak kedvező maci fröccs, különböző szörpös fröccs egyvelegek és pálinka is kapható. A legkisebbekre és a sofőrökre gondolva a szörpöket alkoholmentes verzióban "törpi szörpiként" is kérhetjük frissítőnek.

Kiemelném, hogy a számomra nagyon szimpatikus úgynevezett “recup pohárból” is fogyaszthatjuk a Borkas italait, amelyet a környezettudatosság jegyében többször használhatunk, majd visszavihetjük vagy, aki szeretné “megtarthatja emlékbe”. Én nem igazán tudtam ellenállni a Barkas mintás pohárnak, így az Utcazene idején ebből ittam mindent és valószínűleg ez ma is így lesz…

Sulyok Georgina
Domján Attila
további cikkek
Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Fehérbor kategóriában a balatonfüredi Figula Pincészet 2022-es Sóskút Olaszrizlingje, a vörösborok mezőnyében pedig a badacsonyi 2HA Szőlőbirtok és Pincészet 2019-es Syrah-ja nyerte el a Magyar Borszakírók Köre (MBK) által odaítélt, 2023-as Magyar Bor Nagydíjat. 2024. január 4. 11:45 Terítéken a glóbusz: amikor egy tucat idegen összejön főzni Terítéken a glóbusz: amikor egy tucat idegen összejön főzni Főzőkurzusra az ember elsősorban azért megy, hogy valamilyen különleges fogás elkészítésével ismerkedjen meg. De nem csak ezért érdemes menni: hanem azért, mert egészen más hangulata van annak, amikor egyedül kísérletezel a konyhában, meg annak, amikor egy csapat idegennel együttműködve hozol össze valami igazán finomat. 2023. december 27. 9:57 Karácsonymentés a konyhában: jöhetnek az utolsó pillanatos gasztroajándékok! Karácsonymentés a konyhában: jöhetnek az utolsó pillanatos gasztroajándékok! Finomak, ötletesek, nem mindennapiak, gyorsan elkészíthetőek, és a rájuk szánt időt és energiát tekintve garantáltan érzi a megajándékozott, hogy szeretettel gondolunk rá és fontos nekünk. Mindjárt itt a karácsony, ám ha még nem sikerült volna megtalálni a tökéletes ajándékot, ezekkel az egyszerű, ám nagyszerű gasztroajándékokkal az utolsó pillanatban is garantáltan meglepetést tudunk okozni. 2023. december 22. 21:53 A virsli dobogós helyen szerepel meleg gyorsételek rangsorában A virsli dobogós helyen szerepel meleg gyorsételek rangsorában  A virsli nem hiányozhat a szilveszteri asztalról, de a magyar lakosság 59 százalékkal a harmadik helyre sorolja a gyorsan elkészíthető meleg ételek ranglistáján a 75 százalékkal vezető rántotta és a 69 százalékos népszerűségű melegszendvics után – derült ki a Pick Zrt. reprezentatív felméréséből. 2023. december 31. 16:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.