Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Akinek egyszerűen jól áll Veszprém

2019. július 19. 3:00
Indul a harmadik nap és természetesen ma is érdemes lesz Veszprém utcáin sétálva minél több zenekar műsorát elcsípni. A céltudatosabban útnak induló hallgatóságnak pedig ismét ajánlunk egy kihagyhatatlan koncertet.

Léteznek olyan fogalmak, amelyek szinte elválaszthatatlanná váltak az idők során: ilyen például a veszprémi nyár és az Utcazene is. Veszprémnek egyértelműen “jól áll” az Utcazene és a fesztiválhoz is passzol a lépcsőkkel, udvarokkal, zeg-zugokkal tarkított belváros.

Nevezhetjük tökéletes találkozásnak vagy szerencsés együttállásnak is de, amiben biztos vagyok: az utcazene hangulata olyan erősen fonódott össze a nyár fogalmával, hogy a fesztivál nélkül az is megeshet, hogy itt ragadna a tél…

Szerencsére aggodalomra semmi ok, hiszen szerda óta nagy dózisban adagolja a veszprémi nyár esszenciáját hangulatos helyszínekkel, gasztro különlegességekkel és felejthetetlen zenei élményekkel az Utcazene Fesztivál.

Veszprémieknek az Utcazene Fesztivál...

“Nekem az utcazene a szabadságot jelenti, a művészet szabadságát.”

“A szükséges jó.”

“Nekem egy pihentető és kalandos metamorfózis, ami mindig valami újat láttat velem, elszakadva az egész éves hétköznapoktól.”

“Az Utcazene nekem a nosztalgia.”

“Egy kis bulifalu.”

“Találkozás a rég nem látott barátokkal/ismerősökkel.”

​“A veszprémi élet csúcspontja.”

Számomra egyszerre jelenti az úton hömpölygő vidám tömeget, a színeket, a céltalan fűben üldügélős éjszakát a meglepő találkozásokat, új élményeket és a zenét, de az Utcazene varázsa nekem kicsit a meglepetés ereje is: menni, meghallani, megismerni és beleszeretni.

Nem könnyű feladat kiemelnem valakit az előadók közül, de ha elszakadunk a "heuréka élménytől”, bőven találhatunk kihagyhatatlannak ígérkező neveket a fellépők sorában.

Pénteken és szombaton a fesztivál egyik legnagyobb neveként színpadra áll Lola Marsh, akit valószínűleg nem tudnék pontosan definiálni, ezért csak halkan megjegyzem, hogy felejthetetlen zenei impulzusokra számíthatunk.

A teljesség igénye nélkül, nyersen fogalmazva: bájos, fütyülős, ukulelés, folkos, nyárias, ám elgondolkodtató és olykor melankólikus, precízen, de teljes természetességgel átadott “indie-pop” dalokat ígér a koncert.

A dallamok alapvetően szerintem régies hatást keltenek: nem is lehet véletlen, hogy a Remember Roses című album egy gyönyörű hófehér bakelit kiadásban is beszerezhető és lemezen hallgatva még autentikusabb a nosztalgia hatás.

A mai programot a régebbi zenék kedvelőinek ajánlva azt mondanám, hogy számomra Lola Marsh hangban, érzetben és néha kisugárzásban is Edith Piaf hangulatát idézi leginkább. Viszont ha egy fiatal kérdezné tőlem, hogy ki Lola Marsh röviden, pontatlanul, de kifejezően úgy fogalmaznék: “a tökéletesre fejlesztett Lana del Rey és Lykke Li egyveleg”.

forrás: a38.huforrás: a38.hu

Valószínűleg egyik definícióm sem lehet teljesen helytálló, hiszen Lola Marsh dalai mindenkinek mást fognak jelenteni vasárnapra. Egy dologban azonban biztos vagyok:

Lola Marsh az az előadó, akinek egyszerűen jól fog állni a veszprémi nyár.

Lola Marsh:

július 19. (péntek), Nagyon Balaton nagyszínpad (Hangvilla előtt) - 21:30
július 20. (szombat), 2023 nagyszínpad (Óváros tér) - 22:45

Sulyok Georgina

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.