Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Utcazene: ki, mikor, hol és miért állhat vagy nem állhat meg "csakúgy" zenélni?

2019. július 17. 12:22 // Forrás: Facebook
Nincs olyan, hogy valami nem a fesztivál része, de a nem hivatalos, "vállalhatatlan" eseményekért nem tudják vállalni a felelősséget - írják a szervezők a fesztivál Facebook oldalán.

A szervezők elérkezettnek látták az időt, hogy tiszta vizet öntsenek a pohárba a fesztivál nem hivatalos programjaival kapcsolatban.

Az Utcazene Fesztivál hivatalos Facebook-oldalán kedd este jelent meg egy bejegyzés, melyben gondolatébresztőként taglalják, a

"ki, mikor, hol és miért állhat vagy éppen nem állhat meg „csakúgy” zenélni a fesztiválon" kérdéskört.

Mint írják, nem vitázni szeretnének, csupán megosztani néhány gondolatot "azokról a dolgokról, melyekről el tudjuk képzelni, hogy neked, aki meg szeretné magát mutatni a világnak, nem jut eszedbe, és a most vagy soha csatakiáltással elindulsz Veszprém felé."

A legfontosabb nézőpont ami mentén a döntéseinket meg kell hoznunk - legyen az műsoron kívüli zenebona vagy egy lángossütő elképzelés az Óváros tér közepén -, hogy sajnos nincs olyan, hogy valami nem a fesztivál része! Még akkor sem, ha hivatalosan tényleg nem az.

Meg kell értenetek, hogy nem magyarázhatjuk el minden egyes látogatónak, mikor egy vállalhatatlan esemény történik a rendezvény ideje alatt, hogy ez nekünk sem tetszik épp, de semmi közünk hozzá. Ahogy azt sem tolerálhatjuk, ha mindez olyan hangerővel történik, ami a Sziget nagyszínpadot is megszégyeníti, zavarva ezzel a hivatalos program résztvevőit és/vagy felesleges zajszennyezést okoz az amúgy is terhelt belvárosi lakosságnak.

A másik, amit minden egyes mérlegelésnél figyelembe kell vennünk, hogy mi történik, ha egy mondást a 300 összes tagja magára vonatkoztatja, és mivel szabad, mindannyian nekiállnak ütlegelni egy kiselejtezett radiátort különböző utcasarkokon zenélés címszóval"-írják.

A fesztivál megoldást is kínál a "csakúgy" zenélőknek: amennyiben a produkció hozzáad a rendezvényhez, a szervezők karszalagot adnak, ami felhatalmazza őket a zenélésre anélkül, hogy a rendőrség megkérné őket a tevékenység felfüggesztésére.

A teljes Facebook-poszt ide kattintva olvasható.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.