Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Zenei világjárás - a városban maradva

2019. július 12. 4:00
Minden idők egyik legsikeresebb brit zenekara érkezik Veszprémbe pénteken, de azokra is várnak kellemes percek, akik a szigetország helyett a latin hangulatot részesítik előnyben.

História kert VESZPRÉM ARÉNA

A UB40 alapítótagok, Ali Campbell és Astro a világ egyik legsikeresebb, jelenleg is működő reggae formációjának vezetőiként pályafutásuk és zenekaruk 40. évfordulóját ünneplik turnéjukon.

A UB40 18 stúdiólemezzel, 10 arany és platina albummal, több mint 70 millió eladott példányszámmal, 4 Grammy jelöléssel és világslágerek tucatjaival büszkélkedhet. Az együttes 1978-ban alakult Birminghamben, és a következő évben adta első koncertjét. A csapathoz olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Food For Thought, a Red Red Wine, a Can't Help Falling in Love, a One in Ten vagy a Chrissie Hynde-val közösen rögzített I Got You Babe.

Óváros tér

Hattól a Gyöngyhalász Latin Zenekar kínál zenei csemegét a bor mellé. Repertoárjukon napfény-ízű dalok szerepelnek Közép- és Dél-Amerika szinte valamennyi országából, Kubából, Spanyolországból és a Kanári-szigetekről. Fellépéseiken sorra kerülnek elő a karibi világ kedvelt és ismert dalai, de játszanak „saját gyűjtéseket” is pl. a Kanári-szigetekről, Peruból vagy Bolíviából.

Egészen más hangulatot teremt majd nyolctól Szőke Nikolett, aki jazzénekesként New Yorkban, Berlinben, Londonban és Koppenhágában is koncertezett hatalmas sikerrel. Lemezeivel diadalt aratott Japánban, ahol számos albuma kelt el többezres példányszámban. Budapesten Bobby McFerrinnel és Michel Legranddal is duettezett.

Az idei fesztivál utolsó hétköznap esti koncertjét tíztől a Swing à la Django és Roby Lakatos adják. Mindkét előadónál gyakori az improvizáció, illetve az újfajta játékmódokkal való kísérletezés. Közös produkciójukban a gypsy swing világában kalandoznak.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.