Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Megjelent az Ecoport magazin 17. száma

2019. június 14. 12:00
A nyomtatott és online formában is elérhető, nemrégiben megújult lap címlapján ezúttal Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke, és a Laposa pincészet birtokvezetője.

A könyvhét alkalmából a Vehir szerkesztősége mutatja be kedvenc olvasmányait, hogy mi lapul a polcaikon. Igaz, hogy nem klasszikus értelemben vett könyv, de mi mást ajánlhatnék és jelenthetnék be az esemény alkalmából, mint a Vehir melletti saját gyermekünk, az Ecoport magazin legújabb, immár tizenhetedik, 64 oldalas számát.

A print és online is elérhető ingyenes magazin címlapján Laposa Bence, aki családjával hobbiborászként indult, ma viszont már több mint harminc hektáron gazdálkodnak és az egyik legsikeresebb balatoni branddé nőtték ki magukat, borral, Badacsonnyal, vendéglátással.

A Laposa család története igazi sikersztori, talán annak is köszönhetően, hogy képesek voltak a birtok határain túlra tekinteni, és a bor mellett a régió megerősítésében is gondolkodni. Utóbbi különösen szívügye Laposa Bencének, a birtok vezetőjének és a Balatoni Kör elnökének, akivel Balaton-aktivizmusról, brandépítésről és komplex élményekről beszélgettünk.

A teljes cikket itt lehet elolvasni:

Ecoport - AKI A BALATONRA SZAVAZOTT

Hobbiborászatként indultak, ma több mint harminc hektáron gazdálkodnak és az egyik legsikeresebb balatoni branddé nőtték ki magukat, borral, Badacsonnyal, vendéglátással. A Laposa család története igazi sikersztori, talán annak is köszönhetően, hogy képesek voltak a birtok határain túlra tekinteni, és a bor mellett a régió megerősítésében is gondolkodni.

A Balaton és a bor témáját többször is érintjük a magazinban, hisz írtunk arról, kik palackozhatják idén a BalatonBort és Veszprém megye borát, valamint egy kedvencet, a Liebling Balatoni Kékfrankost is kielemeztük.

Az idén némileg ráncfellvart Ecoport új rovata a Zöld és a Hullám rovat, melyekben igyekszünk az ember belső világával is foglalkozni, valamint bemutatni egy-egy környékbeli őstermelőt. Utóbbi a Tekeresvölgyi Sajtműhellyel foglalkozik, mely bár a környéken sokaknak lehet ismerős és ismert, minket most az érdekelt, mi a birtok története, és milyen további fejlesztéseket terveznek a több mint tíz éve működő manufaktúrában.

Üzlet-trend rovatunk a robotika egyelőre kiszámíthatatlan jövőjét próbálja megfogni, a Jövőbetekintő pedig Éltető Erzsébettel, a marosvásárhelyi születésű, ma már Várpalotán élő költővel készült interjút mutatja meg.

Vannak azok az utazó blogok, amelyeken minden praktikus információt megtalálni arról, ha külföldre vetne az élet és meg szeretnénk nézni pár látványosságot. Aztán vannak azok is, amelyeken egyetlen tippet sem találni, ellenben rengeteg inspirációt ahhoz, hogyan kezdhetünk el végre úgy igazán, a félelmeket és gátlásokat sutba vágva élni.

Egyed Melinda, a Mind the map szerzőjének sorait olvasni pont ilyen élmény: az ereinkben vér helyett egyenesen tettvágy csorog, hogy hagyjuk a komfortzónát és csináljuk azt, amit igazán szeretnénk. Nemcsak az úti beszámolók, hanem Melinda személyisége miatt is. Ez a cikk például itt olvasható:

Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni - vehir.hu

Vannak azok az utazó blogok, amelyeken minden praktikus információt megtalálsz arról, ha véletlenül külföldre vetne az élet és meg szeretnél nézni pár látványosságot. Aztán vannak azok is, amelyeken egyetlen tippet sem találsz, ellenben rengeteg inspirációt ahhoz, hogyan kezdj el végre úgy igazán, a félelmeket és gátlásokat sutba vágva élni.

De a Vehiren már késztettünk vele egy nagyobb, kétrészes anyagot is.

A részletek és a további írások, interjúk olvashatók a legfrissebb Ecoport magazin hasábjain nyomtatott formában vagy online a www.ecoportmagazin.hu oldalon.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.