Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Új helyre költöztek a veszprémi oroszlánok

2019. június 12. 18:18
Hamarosan a nagyközönség is megcsodálhatja az állatok királyait az új, kétezer négyzetméteres kifutójukban.

Befejeződtek a korábban ígért, jóval tágasabb oroszlánkifutó munkálatai a Veszprémi Állatkert gulyadombi részén, így megvolt a lehetőség arra, hogy a négyfős falkát átszállítsák az új, kétezer négyzetméteres helyükre, ami most már Magyarország egyik legnagyobb oroszlánkifutója. Itt később akár 6-8 állat is elférhet a jövőben, és a beépített üvegpaneleknek köszönhetően szerencsés esetben akár néhány centiméterről is szemügyre vehetők az állatok.

Csütörtök délután az altatástól elkezdve az új kifutóba való áthelyezési procedúráig a sajtónak is betekintést engedtek a zoo munkatársai. Erről készült galériánkat ide kattintva tekinthetik meg.

Török László  állatkertigazgató a kép jobb oldalán: ő is besegített az állatok költöztetésébeTörök László állatkertigazgató a kép jobb oldalán: ő is besegített az állatok költöztetésébe

Az első két állat átköltöztetése nagyjából fél órán át tartott a szerda délutáni hőségben. Az elkábított oroszlánokat teherautóval, ketrecekben szállították, mely során állatorvosok és az állatkert munkatársai folyamatosan ügyeltek az állatok megfelelő életfunkcióira.

A jelek szerint minden rendben zajlott, félidőben, a hím és az első nőstény oroszlán elhelyezése után az állatkert igazgatója, Török László így nyilatkozott az új Oroszlánház épülete előtt:

-A beszoktatás időszaka most kezdődik meg, mely nagyjából 10-12 napot vesz igénybe az állatoknál, így a látogatóknak egyelőre várniuk kell, hogy megpillanthassák őket. A honlapon és a Facebookon tájékoztatást fogunk adni arról, mikortól csodálhatják meg a négy fős csapatot

- mondta a sajtó érdeklődésére.

Elmondta azt is, az oroszlánok régi helyét egybenyitják a mellette levő kifutóval, így jelentősen nagyobb életteret kapnak a tigrisek. A tervek már készen állnak arra, hogy miként modernizálják ezt kifutót is.

Az új oroszlán-komplexum a Modern Városok Program keretében épült meg 100 millió forintból. Ovádi Péter parlamenti képviselő személyesen tekintette meg a költöztetést, majd a Vehirnek azt nyilatkozta: örömteli, hogy az állatkert hónapról-hónapra képes megújulni, és a korábbiakhoz hasonlóan a mostani fejlesztés is képes arra, hogy minél több vendéget csalogasson Veszprém legnagyobb turisztikai attrakciójához.

zoo
Galéria
Új helyre költöztek a veszprémi oroszlánok
Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.