Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Még színesebb programkínálat – jön a II. Rátonyi Róbert Operettfesztivál

2019. május 28. 4:00
Június 20-23. között rendezik meg a második Rátonyi Róbert Operettfesztivált, a veszprémi Petőfi Színház szervezésében. Hétfőn délelőtt tartották a négynapos rendezvénysorozat sajtótájékoztatóját.

Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgatója elmondta, Rátonyi Róbertnek – a hazai operett egyik atyjának – igényességét és profizmusát szeretnék továbbvinni, ezzel pedig magasra tették a lécet. Amellett, hogy szlogenjüknek igyekeznek eleget tenni – „közösségben a közönséggel” –, nemcsak a helyi, de a határon túli kínálatból is keresztmetszetet kapnak majd a műfaj kedvelői.

Porga Gyula polgármester, a fesztivál fővédnöke is üdvözölte a fesztivált, a tavalyi év sikerére utalva elmondta,

már az első fesztivállal is fölzárkózott az esemény a helyi nagyfesztiválokhoz.

Keller János, az operettfesztivál művészeti vezetője már a tavaly nagyszerűen debütált programsorozat után rögtön a másodikat kezdte szervezni. Idén is célként fogalmazta meg, hogy a négynapos rendezvény igazi családi esemény legyen, így törekedtek arra, hogy minden korosztály megtalálja majd a számára kedvező programot. Nem titkolt cél az sem, hogy a jövőben nemzetközi fesztivállá kerekedjen a még fiatal rendezvénysorozat.

A fesztivál idei díszvendége Oszvald Marika, Kossuth- és Jászai-díjas művész, aki Rátonyi Róbert sikerét és profizmusát a szeretet fogalmával magyarázta. Az egykori legendáról elmondta, nemcsak a színpadon volt tudósa a műfajnak, hanem felkészültségét könyvekkel is bebiztosította. A Budapesti Operettszínház művésze a nyitóceremónián is ott lesz június 20-án öt órától.

Ifj. Rátonyi Róbert zongoraművész is jelen volt a sajtótájékoztatón, aki családja nevében is megköszönte a szervezőknek az édesapjáról elnevezett fesztivált, továbbá elmondta: szebb környezetben nem is tudná elképzelni az eseményt. A művész beszéde után megnyitotta a színház előcsarnokában látható kiállítást, amely az operett műfaj egykori csillagait idézi meg. Többek között Honthy Hanna, Feleki Kamill, de például Latabár Kálmán személyes tárgyai, jelmezei is megtekinthetők.

Az idei vendégelőadások nemcsak a Budapesti Operettszínháznak lesznek köszönhetők, de a kecskeméti Katona József Színház is elhozza az Állami áruház című operettet, továbbá a budapesti József Attila Színház mutatja be a Csókos asszonyt, illetve a csíkszeredai Csíki Játékszín is vendégszerepel a Mágnás Miskával.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettese elmondta, bár még van egy szűk hónap a fesztiválig, a nagyszínházi előadásokra már alig-alig lehet jegyet kapni, így nem árt, ha résen vannak az operettkedvelők. Ezenkívül rávilágított arra, hogy számos ingyenes esemény is lesz, amelyre szintén mindenkit szeretettel várnak.

A teljes program itt olvasható.

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. 2024. április 17. 13:29 Élet és halál kérdése a színpadon Élet és halál kérdése a színpadon Anat Gov: Happy Ending című drámáját mutatja be pénteken a Veszprémi Petőfi Színház. Az onkológián játszódó történet saját elmúlásukkal szembesíti a szereplőket – és a nézőket. 2024. április 11. 21:54 VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! Petőfi Színház VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! 2024. április 19-20-21. között hetedik alkalommal várja az érdeklődő közönséget a Veszprémi Petőfi Színházban a szíveket, lelkeket feltöltő, aktuális problémákat a színház- és társművészetekkel feldolgozó, segítő, tükröt tartó Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja. 2024. április 10. 11:22 Mérföldkőhöz érkezett a Petőfi színház az érzékenyítésben Mérföldkőhöz érkezett a Petőfi színház az érzékenyítésben A Veszprémi Petőfi Színház a hetedik alkalommal rendezi meg április 18-21. között a Lélektől-Lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválját. Az előadások után idén is beszélgetések lesznek, hogy az aktuális témákat minél mélyebben körbejárhassák. Az autizmus világnapján zajló sajtótájékoztatón vidéki színházak kapcsolódtak a Petőfi színház autizmusbarát szemléletformáló kezdeményezésükhöz. 2024. április 2. 18:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.