Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Sportcsarnokot avattak Nemesvámoson

2019. május 18. 16:13
Felavatták az újonnan épült sportcsarnokot Nemesvámoson. A létesítményt elsősorban kézilabda és röplabda edzések és mérkőzések befogadására tervezték.

A csarnokot szombat délután avatták fel a helyi sportegyesület, a Nemesvámos Bajnok Diák Sportegyesület csapatainak mérkőzéseivel: a 2008-ban alakult Nemesvámos KC férfi csapata a Nemesvámosi megyei csapattal, a férfi NBII-es Bajnok DSE Nemesvámos a Bakonyerdő Pápával, míg a női NBII-es Bajnok DSE Nemesvámos a Hévízi Sk ellen lépett hazai pályára.

Az ünnepélyes átadón Ovádi Péter, a térség parlamenti képviselője rámutatott: a csarnok felépülése jól illeszkedik Nemesvámos látványos fejlődéséhez. A településen megújult az óvoda, felújították a Veszprémbe vezető utat, épül egy agrárlogisztikai központ - a sportcsarnok is ennek a sikersorozatnak a része. A képviselő külön megköszönte azoknak a cégeknek a támogatását, amelyek a TAO révén jelentős mértékben hozzájárultak a létesítmény létrejöttéhez.

Az új épületet azonban nemcsak a helyiek élvezhetik majd: ahogy arra Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója rávilágított, a Veszprém Aréna jövőre esedékes bővítése idején a Telekom Veszprém számára is átmeneti megoldást jelenthet, ha edzéseiket a szomszéd településen tarthatják meg. Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke azt is elárulta, hogy a csapat már tesztelte is az új parkettát.

A pályának azonban a Telekom csapata nélkül is nagy lesz a kihasználtsága: ahogy azt Sövényházi Balázs, a település polgármestere is elmondta, Nemesvámoson nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás-nevelésre, és a közsgének férfi és női NBII-es csapata is van. Ráadásul a csarnok a kézilabda mellett a röplabda szakosztály számára is új otthont jelent.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.