Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jövő héten jön A tánc fesztiválja

2019. május 17. 4:04
Május 22. és 26. között három helyszínen találkozhatunk a táncművészettel.

Az idei fesztivált már az Európa Kulturális Fővárosa eszmeiségét figyelembe véve szervezték meg, így olyan helyszíneken is találkozhatunk a táncosokkal, ahová korábban még nem tette be a lábát a rendezvény. Jó példa erre a Haszkovó lakótelep, ahol ezúttal nemcsak az Agórában, hanem a városrész más pontjain is belefuthatunk az előadásokba. Szerdán 17:30-tól például a Táborállás parkban a GK Társulat, 20:30-tól a Stromfeld 5/D lakóház tűzfala előtt Ladányi Andrea, csütörtökön 18 órától az Agórában a GK Társulat egy-egy előadása várja az érdeklődőket.

A fesztiválban is megjelenik az EKF-programban megfogalmazott térségi elv: a fesztivál egyes előadásait Veszprém vonzáskörzetének keleti kapujában, Inotán láthatjuk. Így itt érdemes keresnünk péntek 18 órától a DART Társulat modern techológiai megoldásokat is felvonultató Alfa című előadását, de szombaton ugyanebben az időpontban - versenyen kívül - a Székesfehérvári Balett Színház is bemutatkozik Naplemente című produkciójával, melyben Krámer Györgyöt is láthatjuk. Az inotai helyszínre külön buszjáratot indítanak Veszprémből.

A fesztivál hagyományos központi helyszíne, a Hangvilla sem maradt ki a programfüzetből. Szerdán Frenák Pál társulata a Frisson című darabbal nyitja meg a programsorozatot, csütörtök este Dudar Éva társulata állítja színpadra az Utópiát, pénteken a Közép-Európa Táncszínház két egyfelvonásos előadást mutat be, míg szombaton Pataky Klári társulata Mint egy táj című produkciójukat hozzák el a veszprémi közönségnek.

Szombat délelőtt gyereknapi programra csalogatják a családokat: a Győri Balett Forgószél című előadása az Óz a csodák csodáját dolgozza fel. A fesztivál zárásaként vasárnap hagyományosan gálát rendeznek, melyen a Magyar Táncművészeti Egyetem fiataljai mutatkoznak be, de egy másik műfajból is kóstolót kapunk: levetítik M. Tóth Géza Matches című filmjét.

vehir.hu
további cikkek
Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. ma 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. 2024. április 17. 17:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.