Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
6°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
6°C

Lopott bankkártyával fizettek

2019. május 15. 16:50 // Forrás: police.hu
Ötezer forint alatt még csak a PIN-kódra sincs szüksége a tolvajoknak, akik egy vásárlás alatt is több tízezer forintot tudnak elkölteni az ön pénzéből. Valós példánkeresztül mutatjuk, hogyan.

Történetünk áldozata valamikor a hétvégén vesztette el a pénztárcáját, benne két bankkártyával és egyéb iratokkal. Hamarosan azzal szembesült, hogy kártyáival százezer forintot meghaladó vásárlásokat hajtottak végre ismeretlen személyek több tapolcai boltban is.

Az egyik tapolcai üzlet munkatársai a kiérkező rendőröknek elmondták, hogy két férfi és egy nő vásárolt náluk aznap több tízezer forint értékben. A kasszánál bankkártyával fizettek és azt kérték az eladótól, hogy arról ötezer forint alatti tételekre bontva vonja le a végösszeget, mert elfelejtették a kártya PIN kódját.

A rendőrök kiderítették, hogy a hármas több tapolcai üzletben is vásárolt ugyanezt a módszert alkalmazva. A járőrök május 14-én, a bejelentéstől számított egy órán belül megtalálták és igazoltatták a triót, egy 17 éves tapolcai lányt, egy 24 éves tapolcai és egy 27 éves zalahalápi férfit, akiknek ruházatából az átvizsgálás során előkerült a két bankkártya. A rendőrök kérdésére elmondták, hogy azokat az utcán találták, majd ezekkel hajtották végre vásárlásaikat, mintegy százezer forint kárt okozva a kártyák tulajdonosának. A rendőrök lefoglalták a vásárlásból származó tárgyakat.

A lány és a két férfi ellen információs rendszer útján elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.