Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Európa táncol. ÉSTE?

2019. május 16. 4:00
Lemezbemutató koncerten mutatkozik be harmadik albumával a veszprémi ÉSTE formáció pénteken este hattól az Agórában.

A különleges elnevezésű "Európa táncol" című lemez, zene és szöveg tekintetében is a zenekartól megszokott karakteres, egyedi atmoszférát nyújtja a hallgatóságnak, amelyet akkor lehet csak igazán megízlelni, ha nemcsak a fotelben ülve hallgatjuk meg a mély tartalmú alkotásokat, hanem a szerzőpáros dalai által teremtett légkört személyesen tapasztaljuk meg.

fotó: Baumann Bélafotó: Baumann Béla

Süle Zsolt zeneszerző-énekes, akit a nagyközönség a DAL 2018. döntőjébe jutott „Zöld a május” c. szerzeményével ismert meg igazán, de több színházi darab zenéje is az ő nevéhez köthető. Trócsányi Gergő szövegíró, énekes, színész, aki a 25 éves Hollywoodoo nevű rockzenekar frontembere és díjazott főszereplője Pálfi György világszerte elismert „Taxidermia” c. mozifilmjének: munkásságát Veszprém város idén Gizella-díjjal jutalmazta. Két teljesen különböző, ám nagyon karakteres szerző harmadik közös alkotása a lemez, amely tíz szerzeményt tartalmaz és április második felében jelent meg.

Pénteken az egyedülálló ÉSTE hangulat mellett, igazi ínyencségekre készülhetnek az előadásra érkezők: a harmadik lemez anyagából és korábbi kedvelt dalokból álló koncertet hallgathat, illetve nézhet meg a közönség.

"Mindazoknak ajánljuk, akik tartalommal bíró, elgondolkodtató, helyenként ironikus, máskor vicces, mégis fülbemászó, egyedi hangzású muzsikára vágynak."

"Európa táncol". Miért választottátok ezt a nem túl megszokott címet az új albumnak?

- Az albumon szereplő Európa táncol című dal alapján kapta a nevét a lemez, amely tartalmilag leginkább egy fohász, ami arról szól, hogy a szerző - jelen esetben én- szürkének, gyakran arctalannak, egyformának érzi a nagy multi-kulti időszakban lezajlott változásokat az európai nagyvárosok és az emberek fogyasztói viselkedésének ismeretében - mondta a címadó dalról Trócsányi Gergely.

"A 'táncolj még' refrén a színes, nyitott, mégis saját karakterrel rendelkező életminőség beállításáért való 'ima'."

A lemezen és koncerteken közreműködnek az ÉSTE Formáció tagjai: Dobosi Gergely-gitár, Marton Zoltán-trombita, Kiss Gergő-basszusgitár, Kulics Ádám-dob, Ruha Arnold-hegedű, illetve tangóharmonika.

Az új lemezen szereplő dalok egyikéhez már videó is készült.

A "kíváncsi fülek" az ízelítő videó után meghallgathatják a teljes lemezt is: https://magneoton.lnk.to/Este_Europatancol?fbclid=IwAR2znRceGUsYp83QHDmHW1SagxQN-IgKaTWtSAhoFN7nwwI5zuq8MgVq8_s

A lemezbemutató koncertre a jegyek elővételben az Agóra jegypénztárában, 1500 Ft–os áron válthatók!

Sulyok Georgina
további cikkek
Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. ma 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. tegnap 17:07 Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  2024. április 16. 15:42 Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. tegnap 13:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.