Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Miért mérgezed azt akit szeretsz?

2019. május 9. 10:04
A címben szereplő mondat amennyire direkt, amennyire bántó és amennyire (sértő) annyira igaz!

Nézzük a tényeket. Pl.: Elmész a testvéredhez, barátodhoz vagy bármilyen rokonodhoz, a jó érzés és az illem azt diktálja, hogy ne menj üres kézzel. Ez a “jó” szokás is okozza a címben már említett gaztettet.

Mit is viszel ilyenkor magaddal?! A férfinak piát, a feleségnek vagy hölgynek vágott virágot vagy desszertet, ha esetleg gyermek is van, neki pedig minimum egy tábla csokit. Vagy mondok más példát. A gyereked jó helyezést ér el az iskolai “Mentsük meg a Föld, ne szemetelj!” napon, és egy tábla csokoládé jár az oklevél mellé. Mondhatnék ezer példát, a lényeg az, hogy szinte észre sem vesszük, de olyan dolgokat ajándékozunk, olyan dolgokkal akarunk örömet okozni, ami hosszú és rövid távon is rendkívül károsak. Miért nem kezdünk el gyümölcsöt, sporteszközt, élményeket ajándékozni? Ez megint egy olyan felvetés, amiért hülyének nézhettek, de baromira igaz.

Tudjuk, hogy a cukor méreg, de esszük és visszük ajándékba. Tudjuk, hogy a vágott virág elhervad, de boldogan rohanunk vele a kedveshez. Tudjuk, hogy az alkohol függőséget, betegséget, nyomort okoz, de csak azzal ér valamit az ünnepelni való. Tudjuk, de hülyék vagyunk!?

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.