Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fuss az iskoládért!

2019. május 8. 21:35
A futás minden ismert előnye mellett sportfejlesztési támogatást nyerhet az iskolád, a méterek felhalmozásával. Nevezz be Te is!

A tavaly már megrendezett eseményt idén újragondolták, ebben az évben a háromezer fő helyett akár négyezer indulóra is számítanak - mondta el a rendezvény sajtótájékoztatóján Hartmann Péter, a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém alapító elnöke. A programot május 19-én vasárnap rendezi a VEDAC. Minél több embert mozgósítanak az emberek - akár a szülők is -, annál nagyobb támogatásra tehet szert az iskola. Az első helyezett hatszáz-, a második négyszáz- és a harmadik kétszázezer forintos támogatást kap. A Rotary Club és a VEDAC közös együttműködése nemcsak erre a rendezvényre korlátozódik.

Porga Gyula polgármester üdvözölte a rendezvény terveit, és elmondta, a királynék városában egyébként is nagy múltja van a szabadidős rendezvényeknek.

A pezsgő kulturális élet mellett kifejezetten fontos, hogy a sportélet is fókuszba kerüljön.

Ami pedig biztos garancia a sikerre, az a civilszervezetek, a vállalkozások és az önkormányzatok együttműködése. Ennek gyümölcsét fogják a veszprémiek learatni a verseny során.

Pató Sándor, a Rotary Club Balatonfüred–Veszprém és a VEDAC elnökségének tagja ismertetett néhány változást: idén nemcsak az általános iskolákat, de a középiskolákat is igyekeznek majd bevonni. Az értékelésről elmondta, a „Fuss az iskoládért” mottó mentén meghirdetett verseny értékelése idén is diákméterben történik, vagyis az iskola diákjai által lefutott össztávot elosztják az iskola létszámával.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója örömmel jelentette be, hogy idén a tavalyi hét helyett tíz kilométert is meghirdetnek, a profi futók hivatalos versenyszámként teljesíthetik a távot. Kisebb távot is választhatnak a sportkedvelő érdeklődők, hiszen lesz egy 1911 méteres versenyszám is, mely természetesen szimbolikus jelentésű.

Szabó Eszter
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.