Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Pancsolás és állatok: Ismerjük meg a VEN 1-es és 3-as csapatát!

2019. május 1. 12:41
A VEN “X-faktora”, a kortes dalfesztivál után a csapatok az aulában mutatják be filmjeiket és főműsorukat végleg lerántva a leplet a hónapok óta készülődő titkokról. Kedden este a DzsuVENdzsi és az AquaVEN csapatának történetét ismerhettük meg.

A VEN 1-es csapatának tematikája a dzsungel, az állatok és a Jumanji nevű játék köré fonódik, ám már bemutatkozójukban is elmondják, hogy itt semmi sem az, aminek látszik.

Odalent a dzsungel mélyén, a bozótok sűrűjében, a kókuszpálmák és bambuszok árnyékban veszélyes a világ. Aminek a képzeleted sem szabhat határt, ahol bármi megtörténhet. A törzsfőnök, aki mindent lát, a farkasok vonyítása, a makik tánca, a fegyverek ropogása, világ, amelyet még senki sem ismer pontosan. Ez DzsuVENdzsi. Ha ötöst vagy nyolcast dobsz, kijuthatsz a játékból, de ha egyszer már beléptél, nem szeretnéd otthagyni ezt a világot, amit megmutatunk neked! Üdv a dzsungelben!

Makk Patrícia, vagyis Dzsindzser a csapat diákrektorjelöltje a dzsungel királynője, aki megismerte és megszerette a dzsungel világát. “Megszoksz, vagy megszöksz- ha nem tudod megváltoztatni a helyzetet, formáld előnyödre.”

Dzsindzser az “előnyére formálta”, a kezdeti nehézségek után a törzs elfogadta, az állatok hallgatnak hívószavára: DzsuVENdzsiben most béke honol.
De hogyan érte mindezt el Patrícia, hogyan vált Dzsindzserré és a dzsungel királynőjévé? Ahhoz, hogy megtudjuk a válaszokat a csapattal kellett tartanunk egy utazásra Dzsuvendzsibe.

“Dobj a kockával. Üdv a dzsungelben.”

Patrícia felvette a VR szemüveget és miközben az egyetem falain belül ZH-ját írta, Dzsindzser karaktere eljutott a kannibálok törzséhez. Ám “ACDC, Led Zeppelin és Red Hot Chili Pepper”, ezúttal éhes maradt és nem csak azért, mert nem volt kéznél “pácsó”.

Mi a valóság és mi az illuzió, hamar kiderül: Dzsindzsernek küldetése van, meg kell szereznie a ládát, mert több “forog kockán”, mint azt először hitte. Kinyitva a titkos ládát legyőzi az illuziót, ám “a gonosz” terve teljesül.
Felszisszen az alkoholmentes sör és egy “Avengers” filmes fordulattal élve: eltűnik az, aki nem méltó erre a világra.

“A pusztítás ereje egy kis dobozban.”

Az illuzió tökéletes volt, mindenki azt hitte ez egy játék, pedig a valóság: aki valaha hozzáért a kockákhoz megszűnt létezni.

A film után az igazi harcnak lehettünk szemtanúi: Dzsindzser és két segítője Dzsakela és Dzsodzso Jiraf törzsfőnök szembeszállt a gonosszal, majd megszületett a VEN legerősebb fegyvere.
Az alkoholmentes sör ellen csak az alkoholos sör győzhet- így semmisült meg egy közös “szisszentéssel” az aulában a gonosz.

A VEN idejére pedig a Dzsuvendzsi üzenete: amíg alkohol van a sörben, addig a jó győz.

A VEN 3-as csapata a tél után a nyarat hozza el: sellő, flamingó, búvár, bojler és még egy életmentő víziVENtő is megjelenik a színpadon. A nyári hangulat garantált, búcsuzik a VEN népe Csrepkimótól és “az örök téltől”.

Árvízzel mossuk el a telet,
Hullámokra váltjuk a jeget.
A hideg tél után elhoztuk a nyarat,
Nah… tessék, itt van az AquaVEN csapat.
Mi uraljuk az összes vizet,
Aki nem velünk van az hamar rá is fizet!
Vezetőnk egy büszke búvár,
Kinek neve DesztillÁdi a biobúvár.
Van neki két jó barátja
Egy vizes fiú és egy madárka.
Lesz itt sok cápa, kalóz és hawaii táncos,
Ez a csapat nem hasonlítható máshoz.
Sok bolond ember ellepi a tavat,
És mindenki boldog, büszke… kajak!

Miután a DzsuVENdzsi a színpadon az alkohollal mentette meg a világot, Horváth Ádám, azaz DesztillÁdi az AquaVEN diákrektorjelöltje, azoknak ígér megoldást, akik a VEN ideje alatt “túl alaposan próbálnak harcolni a gonosszal”.

DesztillÁdi az elixírt keresi: a különleges duplán, triplán hidratáló csodaszert, amitől a másnaposság megszűnik.

Minden a 20-as években kezdődött, amikor Ricardo felkérte a kalózokat, hogy szállítsanak nagymennyiségű vodkát a megadott helyszínre, ám erről értesülve a VENgerészgyalogos matrózok harcba szállnak a kalózokkal.

Ádám követve a családi hagyományt búvár lett és a felmenői által felsorakoztatott rengeteg alapanyaggal kísérletezve, a boldogság elixír megalkotásán dolgozik két segítőjével, Veringóval és Pusselhoffal, a víziVENtővel.

Az első prototípust az aulában lehetőség volt megkóstolni, a végleges verzió pedig egészen biztosan elkészül a VEN ideje alatt, így a másnaposságtól sem kell az 50 éves Veszprémi Egyetemi Napokat követően rettegnie senkinek.

VEN
Sulyok Georgina
Kovács Bálint
további cikkek
Csőszerelők, pilóták, filmsztárok és alvilági lények masíroztak a belvárosban VEN Csőszerelők, pilóták, filmsztárok és alvilági lények masíroztak a belvárosban Hétfő este elkezdődött a 30. Veszprémi Egyetemi Napok, kedden pedig jelképesen a várost is megkapták a fiatalok pár napig, ami ugyanúgy az évtizedes hagyomány része, mint a felvonulás a belvárosból a felső kampuszhoz. A négy csapat jelmezekben, saját koreográfiával törte meg a keddi monotonitást Veszprémben egy rövid időre. 2023. április 25. 15:48 Az alvilágtól vörös szőnyegen és csatornarendszeren át a felhők fölé is eljuthatunk az idei VEN-en VEN Az alvilágtól vörös szőnyegen és csatornarendszeren át a felhők fölé is eljuthatunk az idei VEN-en Az ország legrégebbi egyetemi fesztiválja kezdődik el hétfőn Veszprémben, fennállása óta immáron harmincadik alkalommal. A VEN-en nincsenek titulusok, azaz a hallgatók és oktatók is egyszerűen csak egyetemi polgárok lesznek, akik között kötelező a tegeződés. Ez csak az egyik olyan hagyományos elem a VEN-en, ami túlélte már az egyetem névváltását, karok és képzések átalakulását, 1969 óta pedig változatlanul erősíti a városi rendezvények sorát. A jubileumi esemény beharangozó sajtótájékoztatóját csütörtök reggel tartották az egyetemen, ahol egy pilóta, egy pokoli teremtmény, egy hollywoodi színésznő és Super Mario is megjelent. 2023. április 20. 15:41 Az EFOTT-ra készülve szerveztek játékos napot az egyetemen Az EFOTT-ra készülve szerveztek játékos napot az egyetemen Pecsétgyűjtő játékot szerveztek szerdán a Pannon Egyetemen az EFOTT-tal karöltve abból az alkalomból, hogy az országos fesztiválnak és találkozónak idén nyáron a veszprémi egyetem lesz a házigazdája. 2023. április 6. 13:52 Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN VEN Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN Nyilvánossá vált az idei Veszprémi Egyetemi Napok utolsó fellépője is, így már teljes a lista, hogy kik érkeznek április végén a jubiláló fesztiválra. A koncertszervők mellett viszont pedig az egyetemisták is javában készülnek, akik a hagyományoknak megfelelően idén is négy csapatba szerveződtek, négy különböző tematika mentén. 2023. március 22. 11:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.