Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Tudjuk még szívből értékelni azt, amink van?

2019. április 17. 4:05
A Z-generáció tagjai az azonnali kielégítés világában nőttek fel. Nem voltak rákényszerülve, hogy különböző megküzdési technikákat, stratégiákat sajátítsanak el. Szemük előtt már csak az lebeg, hogy mindig jön egy új és fiatalabb. De nem mindig az új a jó.

„Bezzeg az én időmben!” „Ezek a mai fiatalok, nekik már semmi sem szent!” Ismerősek ezek a mondatok? Szerintem mindannyian hallottuk már bizonyos szituációkban, és abban is biztos vagyok, hogy sokan már forgatják a szemüket e mondatokkal való találkozáskor. 25 évesen hihetetlen, de én is fiatalnak számítok, és igen, van, hogy már engem is zavar, hisz mindannyian tudjuk - minden kornak meg voltak a maga szépségei és negatívumai. Mégis ehhez a témához szorosan kapcsolódik az a történet is, ami március végén felrobbantotta az internetet.

Manapság olyan rendszerességgel váltogatjuk telefonunkat, autónkat, mint a fehérneműnket. Sajnos ez a szemlélet a kapcsolatainkba – akár barátokról, akár szerelmi társról beszélünk – is beférkőzött. De ez nem mindig volt így.

Sok külső inger, többek között a kommunikáció és a bizalmas viszony hiánya az elődeinkkel vezethetett ahhoz a szemlélethez, amit a mai fiatalok a tulajdonláshoz társítanak. A reklámok is sokszor ellenünk játszanak. Vágyat ébresztenek bizonyos dolgok után, és mi úgy vagyunk programozva, hogy máris szaladunk, és utánozzuk a reklámban szereplő személyeket.

Nem tudjuk megbecsülni és értékelni azt, amink van! Mindig az újabb, fiatalabb és jobb kell nekünk, mit sem törődve azzal, hogy a régi mennyi emléket adott nekünk!

A pár héttel ezelőtt az interneten és a médián „végigszáguldó” zöld Trabant azért is lehet kuriózum, mert manapság nem igazán vigyázunk értékeinkre. A veszprémi 31 éves Trabant története megmutatja nekünk azt, hogy micsoda értékek birtokába juthatunk, ha nagy gondossággal óvjuk tulajdonunkat. Az unoka elmondása szerint nagypapája mindenben nagyon precíz volt, mind a munkájában, mind a gondoskodásban a Trabantja és szerettei felé.

Ezt mi sem mutatja jobban, mint ahogy már a szakértői oldalakon is beszámoltak arról, hogy a kocsi makulátlan, szinte új állapotban találta meg új tulajdonosát. Minden használat után – a papa csak a bevásárlást intézte, valamint az unokákért ment a bölcsibe a zöld szépséggel – a garázsba állítva egy ponyva alatt pihent. Még az új kárpitot sem használták, hisz szabó szakmáját tekintve a nagypapa már az első napokban huzatot varrt az ülésekre.

Gyermekei és unokái megtanulhatták a papától, hogy ha van egy kincsük, amiért ténylegesen ők dolgoztak meg, arra mindig minden körülmények között a tőlünk telhető módon vigyázzunk és óvjuk.

Krónusz-Riskó Annamária
további cikkek
Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében.    2024. április 14. 22:06 A vegán életmód és a fogadtatása Eszter A vegán életmód és a fogadtatása Nem, ez nem egy táplálkozási tanácsadás lesz arról, miként érdemes jó és megfelelő tápanyagú termékeket a szervezetünkbe vinni, csupán azon tapasztalatokat osztom most meg, amelyekkel egy kezdő, félig vegán szembesülök az elmúlt időszakban, ami a környezet reakcióját illeti. 2024. április 7. 22:50 A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak Avagy hogyan hat a szezonális településszépítés az ott lakókra.   2024. március 31. 21:20 Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Gyorsan szögezzük le, hogy azoknak az információknak, amik a cikkben szerepelnek nagyrésze csak teoretikus, ahogy a logikai eszmefuttatás is, aminek a végén eljutunk addig, hogy az egyik legnagyobb magyarnak kikiáltott történelmi személyünk talán nem is volt akkora magyar. A belé vetett hit viszont megkérdőjelezhetetlen, amit óvni kell. De minden áron? 2024. március 17. 22:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.