Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Veszprémi sporfejlesztésekről kérdezett a Parlamentben Ovádi Péter

2019. március 26. 13:41
Mikor vehetik birtokba a veszprémiek a Modern Városok Program keretében megvalósuló új sportuszodát és a kibővített Veszprém Arénát? Ezt a kérdést tette fel a Parlamentben Ovádi Péter, a Veszprém megyei 1. választókörzet képviselője.

A képviselő Orbán Balázs államtitkártól kérdezett a Modern Városok Program sportfejlesztéseivel kapcsolatban.

Mint mondta, a Modern Városok "hazánk legnagyobb vidékfejlesztési programja, amelynek köszönhetően közel 1000 milliárd forint támogatáshoz jutottak a megyei jogú városok, az összeg kétharmad részben Magyarország kormányának állami támogatása hazánk nagyvárosai számára. Ez a szám pedig 2019-ben elérheti az 1500 milliárd forintot is. "

A képviselő rámutatott: sok veszprémi nagyon várja a program sportfejlesztéseit, hiszen a városban "nemcsak új sportuszodát, hanem az 5000 főről 8500 fő befogadására képes, kibővített Veszprém Arénát is birtokba vehetnek majd a sportolók és a szurkolók", ráadásul az Aréna "a 2022-ben megrendezendő Kézilabda Európa Bajnokság egyik helyszíneként várja majd a nagyérdeműt".

Orbán Balázs államtitkár válaszában kijelentette: Veszprém az egyik legnagyobb nyertese a kormány Modern Városok Programjának, hiszen a város a programon belül 74 milliárd forint támogatási összeget kap majd, amelyből mostanáig közel 17 milliárd forint volt a kifizetés.

Az Aréna bővítésével kapcsolatban idén ősszel elindítják a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárást, várhatóan jövő tavasszal kötnek szerződést a kivitelezővel és adják át a munkaterületet. A Műszaki átadás-átvétel lezárása, használatbavételi engedély kiadása 2021. októberében várható. Az Aréna tehát 2021 év végétől áll a csapat rendelkezésére, de a kézilabda EB lesz a főnyitó-esemény majd 2022 év elején.

A veszprémi uszoda megépítésének folyamata már előrébb tart, hiszen erre korábban megfogalmazódott az igény. A kiviteli szerződés 2019. február 12-vel lépett hatályba, jelenleg a munkaterület átadása-átvétele és az építési engedélyes tervek készítése van folyamatban. Várható befejezési határidő 2020 év vége.

vehir.hu
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.