Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Ovádi: nem az EU-val, a brüsszeli bürokráciával van baj

2019. február 18. 18:50
Balatonalmádiban tartotta múlt héten kihelyezett frakcióülését a Fidesz, ahol a közelgő EU-s választások és a magyar családpolitika volt a kormánypárt két fő témája- mondta el lapunknak a térség parlamenti képviselője.

A Fidesz-KDNP február 13-15. között tartotta kihelyezett frakcióülését a balatonalmádi Hunguest Hotel Bál Resortban. A háromnapos eseményen a miniszterelnök és a miniszterek mellett államtitkárok, a párt parlamenti és EP-képviselői vettek részt.

Ovádi Péter, Veszprém 1. számú térség parlamenti képviselője a Vehir.hu érdeklődésére elmondta, a kihelyezett frakcióülés két meghatározó témája a közelgő EU-s választások és a magyar családpolitika voltak.

-A Fidesznek nem az Európai Unióval van baja, hanem a brüsszeli bürokratákkal. Ezt fontos kiemelni. A brüsszeli bürokraták asztalai ugyanis tele vannak olyan tervekkel, amelyek bevándorlókontinenssé tennék Európát. A kötelező kvótát, a migránsvízum bevezetését, a migrációt elősegítő Soros-szervezetek támogatásának megháromszorosát, a gazdasági migráció legalizálását és a nem bevándorláspárti országok megbüntetését a Fidesz-KDNP elutasítja - mondja Ovádi Péter, aki szerint ezen húsbavágó tervekről minden magyarnak tudnia kell. A közelgő EU-s választások arról fognak szólni, hogy ennek a bevándorláspárti nyomásnak engedünk-e vagy sem.

A családvédelmi akciótervről a képviselő elmondta: a frakció arra kérte a kormányt, hogy a szükséges törvénymódosításokat mihamarabb, még februárban nyújtsa be.

-Az új intézkedések figyelembe veszik, hogy nagyon sokféle élethelyzet van Magyarországon, ezért a friss házasok, a több gyereket nevelők és a nagyszülők is nagyobb támogatásra számíthatnak.

Sajnálatos, hogy az ellenzéki pártok támadják az intézkedéseket, bár ez nem meglepő, mivel a baloldal egyszer már felszámolt egy jól működő családtámogatási programot. Ez mégegyszer nem fordulhat elő, mivel a kiszámíthatóság nagyon fontos a családtervezésben.

A családvédelmi akcióterv az Európa jövőjét érintő vitákkal is összefügg, mivel Magyarország szerint a népesedési problémákat nem bevándorlással, hanem a családok célzott támogatásával, a gyerekvállalás ösztönzésével lehet megoldani-nyilatkozta a Vehir.hu-nak Ovádi Péter.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony "Gelgőre" - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   2024. március 18. 14:59 Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP szövetség főpolgármester-jelöltjének a Fidesz budapesti választmánya egyhangú döntéssel - közölte a budapesti Fidesz a közösségi oldalán. 2024. március 14. 18:47 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. 2024. március 1. 13:30 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.