Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Kicsiben kezdik, nagyban gondolkodnak

2019. február 6. 12:00
Óvodásokat díjaztak kedden a Szilágyi Keresztény Iskola ötödik alkalommal megrendezett természetvédelmi vetélkedőjének díjkiosztóján.

A vetélkedő legfőbb célja, hogy még jobban megismertesse a nagycsoportos óvodásokkal az örökös ökoiskolaként is ismert intézményt, a játékos verseny mindamellett egy nagyon fontos globális küldetéssel is bír: már egészen pici korban a természet szeretetére és védelmére nevelni a jövő generációt.

Némedi Lajos szerint épp ez az, ami mellett senkinek nem szabadna elmennie. – Egyre többet hallani természeti katasztrófákról szóló híreket, amelyek sajnos szinte minden esetben visszavezethetők az emberi gondatlanságra. Kizsákmányoljuk a bolygónkat, hogy minél kényelmesebben élhessünk, miközben a legújabb generációk sem kapnak elég tudást a természetről. Ezen változtatni kell, ennek egyik legkiválóbb példája pedig a Szilágyi iskola vetélkedője – fogalmazott az alpolgármester köszöntő beszédében.

A díjátadón a Szilágyi Néptáncegyüttes is fellépettA díjátadón a Szilágyi Néptáncegyüttes is fellépett

A vetélkedő informatív, de játékos formában képes értelmileg és érzelmileg is megfogni a gyerekeket annak érdekében, hogy most és később akár felelős vezetőkként óvják a természetet, hiszen azzal nemcsak a környezetnek tesznek jót, de értelemszerűen a bolygó megóvása elengedhetetlen ahhoz is, hogy az emberiség fenn tudjon maradni.

Úgy tűnik, a gyerekek fogékonyak az intelmekre és szívesen kiveszik a részüket a „feladatból”. Halmay György igazgató és Barabás Andrea alsós intézményvezető-helyettes elmondta, idén minden eddiginél több nagycsoportos jelentkezett a pályázatra. A kétfordulós verseny első körös feladatlapját összesen 270-en oldották meg, míg a második fordulóban 170-en vettek részt. A díjkiosztón azokat díjazták, akik mindkét körben részt vettek. Ezen felül az iskola egy rajzpályázatot is meghirdetett, ennek keretében a kicsiknek Szutyejev Micsoda madár ez? című meséjéhez kapcsolódóan kellett megalkotniuk egy képzeletbeli állatot, az első három helyezett és a különdíjasok elismerése mellett pedig a beküldött művekből egy kis kiállítás is nyílt.

A rajzverseny díjazottjai:

  • I. hely: Farkas Gergő Botond – Szentgáli Óvoda
  • II. hely: Páli Henrik – Egry úti Óvoda, Veszprém
  • III. hely: Mészáros Dávid – Vadvirág Óvoda, Veszprém

Különdíjasok:

  • Morvai Johanna – Örömhír Evangélikus Óvoda, Veszprém
  • Kemény Levente – Hársfa Óvoda, Veszprém
  • Dömötör Nóra – Szent Margit Óvoda, Veszprém

Természetesen senki sem távozott üres kézzel a díjkiosztóról, a szponzorok (többek között a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Szilágyi TSE, Sarolt Major és Lovasudvar, a Verga Zrt, a Haribo) felajánlásának köszönhetően mindenkinek jutott ajándék, de a kilenc résztvevő intézmény mindegyike is kapott egy kis csomagot, hogy még izgalmasabbak legyenek az óvodai hétköznapok.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.