Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Megújult a gyulafirátóti orvosi rendelő

2019. február 5. 16:06
Közel 70 millió forintból újították fel a gyulafirátóti orvosi rendelőt. Az épületben felnőtt és gyermek háziorvosi praxis valamint védőnői szolgálat is működik.

Az uniós és állami támogatásból megvalósult projektben két rendelő és a hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiségek, várótermek felújítását, két háziorvosi praxis fejlesztését valósították meg. Az épületben dr. Szabó Tamás háziorvos és dr. Dékán Annamária gyermek háziorvos gondoskodik a lakosság egészségéről – a körzethez 3180 fő tartozik.

Nyílászárókat cseréltek, szigeteltétk a homlokzatotNyílászárókat cseréltek, szigeteltétk a homlokzatot

Az épületegyüttes szerkezetileg ugyan jó állapotban volt, energetikai korszerűsítéséhez azonban a homlokzati falak és a padlásfödém hőszigetelésére, a homlokzati nyílászárók cseréjére volt szükség. A rendelőkhöz tartozó mosdókat akadálymentesítették, a gyermekorvosi egységben a váró és a rendelő helyiségeket megcserélték, az új tájolás kedvezőbb az akadálymentesítés szempontjából. Az épület elavult elemeit: a belső padlókat, falburkolatokat, belső ajtókat, elektromos hálózatokat, gépészeti rendszereket, szanitereket, fűtési hőelosztókat is bontották, cserélték, modernizálták.

Kulturált körülmények között várakozhatnak a betegekKulturált körülmények között várakozhatnak a betegek

Megoldódott a parkolás kérdése is: az épület mellett újonnan térkövezett területen kulturált körülmények között lehet letenni az autókat, természetesen akadálymentes parkolóhelyet is találunk az egészségügyi intézménynél.

Parkolni is lehet az épület mellettParkolni is lehet az épület mellett

A tavaly tavasszal elkezdett felújítás decemberben fejeződött be, a rendelés azonban ez idő alatt is itt zajlott: a két háziorvos úgy alakította rendelési idejét, hogy meg tudjanak osztozni azon a helyiségen, amelyiket éppen nem érintette a munka. Az épületet kedd délután Brányi Mária alpolgármester, Czaun János a városrészi önkormányzat vezetője és Cziráki Zsolt, a kivitelező Min-Tech Kft. vezetője adták át az orvosoknak és a lakosságnak.

Cziráki Zsolt, Czaun János, Brányi Mária, dr. Dékán Annamária és dr. Szabó TamásCziráki Zsolt, Czaun János, Brányi Mária, dr. Dékán Annamária és dr. Szabó Tamás

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon A korábban beköszöntött tavasz miatt idén a szokásosnál is hamarabb lehet számítani az őshonos, valamint az újonnan megjelent Hyalomma kullancsok felbukkanására Magyarországon - közölte a HUN-REN Ökológiai Központ. 2024. március 26. 11:54 A képernyőfüggőség csak az egyik oka, hogy rohamosan romlik a fiatalok látása egészség A képernyőfüggőség csak az egyik oka, hogy rohamosan romlik a fiatalok látása Nem csak a fejlett országok problémája, hogy a fiatalok körében egyre gyakoribb a rövidlátás. A szemészek világszinten kongatják a vészharangot, hiszen a folyamat egyáltalán nem biztos, hogy visszafordítható. 2024. március 17. 12:27 Alkoholmentesített bort kóstoltunk Alkoholmentesített bort kóstoltunk Egyre nagyobb szeletet hasítanak ki az alkoholpiaci tortából az alkoholmentes vagy alacsony alkoholtartalmú italok, az igények kiszolgálására pedig megjelentek olyan termékek, mint az alkoholmentesített borok. Egy palackot mi is megbontottunk, hogy lássuk, merre tart a világ. De kinek jó ez, és miért alakul ki a trend? 2024. február 22. 22:12 A múlt héten több mint 60 ezren fordultak orvoshoz A múlt héten több mint 60 ezren fordultak orvoshoz Az év hetedik hetében - február 12. és február 18. között - 60 100-an fordultak influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön. 2024. február 22. 11:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.